Seks klubber lancerer fælles kvindehold under navnet Randers Q

0
3090
Det nye kvindeprojekt blev præsenteret på et livetransmitteret pressemøde i Randers tirsdag eftermiddag. Her ses Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q.

Seks klubber i Kronjylland går sammen om et fælles kvindehold, Randers Q, der bygger videre på breddeungdomsprojektet af samme navn. Målet er, at det nye hold skal spille med i 2. division fra næste år. Projektet får solid sponsoropbakning fra start

Seks klubber i Randers-området er blevet enige om at gå sammen i en elite-overbygning for de bedste kvindelige fodboldspillere. Projektet starter i august 2023 og får navnet Randers Q.

”Byens piger skal have de samme forudsætninger for at drømme stort, som drengene har. Vi ønsker virkelig at spille for noget og for nogen. Vi ønsker at inspirere de unge piger til at drømme stort og til at tro på, at en ekstra indsats betaler sig,” siger Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q.

“Vi ønsker at inspirere de unge piger til at drømme stort”

Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q

Bygger på Randers Q’s ungdomsarbejde

Randers Q startede som et breddeungdomsprojekt i august 2021. Et klubsamarbejde mellem otte fodboldklubber, som har samlet mere end 200 ungdomsspillere fra U13-U18. Det er på dette fælles fundament, at overbygningen skal bygges.

”Det er klart, at når vi samler så mange piger, så bliver der også nogle gode hold ud af det. De spillere skal have lov til at drømme om at spille sig på hele Kronjyllands kvindehold, ligesom drengene kan det i Randers FC,” siger Jacob Velling, Formand i Randers Q .

Se pressemøde om Randers Q her

Hurtig oprykning til 2. division

Det er Romalt IF, som til daglig spiller i Kvindeserien, der skal danne grundlag for holdets indplacering fra august 2023. Romalt IF har tidligere spillet i 1. division.

”Vi er glade for at være med til at skrive den her historie og til at levere spillere til hele Kronjyllands kvindehold. Vi ser virkelig frem til at kunne bygge det op over tid på den store talentmasse, der findes i Randers Q og i Randers og opland generelt,” siger Rita Nøddelund, Formand i Romalt IF.

Det er ambitionen at rykke op i 2. division, når den kommende sæson er spillet færdig i juni næste år.

U17-Futurehold

Randers Q som en del af projektet også starte op i et U17-Futurehold. Et transitionsmiljø, som skal sikre, at der fremadrettet udvikles spillere, der kan spille sig på byens 1. hold.

”Vi er overbeviste om, at transitionen er nøglen til succes. At vi kan få de unge talenter godt ind i seniormiljøet, bliver altafgørende,” siger Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q.

“At vi kan få de unge talenter godt ind i seniormiljøet, bliver altafgørende”

Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q

Cheftrænerposten besættes snart

Hvem der bliver cheftræner for det nye hold, er endnu ikke klar til offentliggørelse. Men det er kun et spørgsmål om detaljer, før cheftræneren præsenteres, lyder det i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt for os, at tilknytte en cheftræner der både fagligt og menneskeligt kan lede holdet, og samtidig være med til at skabe et trygt og ambitiøst transitionsmiljø,” siger Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q.

Foruden en række store og små lokale sponsorer bliver Sparekassen Danmark og VERDO de to hovedsponsorer.

De seks klubber bag Randers Q er henholdsvis Romalt IF, IF Alliancen, Randers Freja, Hornbæk SF, Helsted Fremad og Kristrup B.

Se pressemøde om Randers Q her