Allerøds Kvindesenior er tilbage i 2. division Øst efter et år

0
739
Allerød kunne fejre oprykningen til 2. Division Øst efter sidste weekends kamp mod Slagelse.

Med to kampe tilbage er Allerød FKs kvindesenior klar til 2. division øst. Trods en smal trup har holdet hentet 27 point i ni kampe og har en målscorer på 37-7

En sæson tog det – så er Allerød Fodbold Klub (AFK) kvindesenior tilbage i 2. division Øst. Efter et stille og roligt efterår 2022 i Kvindeserie Øst, hvor der kun spilles om nedrykning og ikke oprykning, har holdet slået til foråret 2023, hvor det i ni kampe er blevet til 27 point og en målscore på 37-7. Dermed er oprykningen til 2. division Øst sikret med to kampe tilbage. Med AFK følger enten B73 Slagelse eller Fremad Valby.

AFKs Carina Wegener er indtil videre topscorer i Kvindeserie Øst med 12 mål og Freja Nissen som ‘assistkonge’ med 7 assist i rækken. De er del af et sammentømret hold, som har stået godt sammen i både med- og modgang med en relativ smal trup, lyder det fra Allerød FK.

I sidste weekend spillede AFK mod medbejlerne til oprykning fra Slagelse. Det blev en yderst velspillet kamp. AFK var tændte fra start og havde ”boblerne” klar i frysetasken, fordi man vidste, at dagen kunne ende med oprykning.

Allerød har sendt denne beretning fra kampen i Slagelse:

“Det kunne man se allerede efter 2 minutter hvor et velspillet angreb startende nede fra de bageste op igennem midtbanen og ud på kanten til Nille som lavede det tidlige perfekte indlæg og hvem andre end rækkens topscorer – Carina – dukkede op foran mål og first-timet bolden i kassen til 1-0. AFK blev ved med at presse højt og lagde et godt pres som tilsikrede, at Slagelse meget sjældent kom på AFK`s banehalvdel. Og allerede efter 13 minutter kunne situationen fra det første mål næsten gentage sig.

Denne gang var det dog en perleaflevering fra Laura ud til Maja, som også lavede det tidlige indlæg og denne gang kom Freja først på bolden inde foran mål og med en kvalificeret førsteberøring efterfulgt af skud, fløj bolden hårdt ind under overliggeren og stillingen var 2-0 til AFK.

Halvlegen ud fortsatte AFK med at være på Slagelses banehalvdel og Slagelse havde stort set kun et frispark direkte på mål som det tætteste. Til gengæld havde både Arleth, Carina og Laura chancer for at bringe AFK yderligere foran.

Men pauseresultatet blev ved de 2-0. Efter pausen fik Slagelse reelt mere fat i kampen uden dog at komme frem til nævneværdige chancer. Men efter 52 minutter dukkede ind skiftede Malle op inde i målfeltet og kunne flot heade Mies fantastisk sparket hjørnespark ind til 3-0.

Arleth var kommet frem til en del i kampen, men kunne ikke få bolden det sidste stykke ind over målstregen. Det skete dog efter 65 minutter, da Balle og Nille i fællesskab sendte Freja afsted i dybden og med et perfekt cut-back til Arleth kunne hun sparke bolden i kassen på førsteberøringen.

Slagelse fik reduceret til 1-4 på et flot langskud op i krogen uden chance for keeper Sofie. Arleth blev velfortjent kåret til WomanOftheMatch, men mange gode præstationer fra hele holdet sikrede sejren.

Efter kampen sprang propperne, der blev spillet AFK hymne og danset og pigerne kunne fejre en meget velfortjent oprykning til 2.Division. På grund af skader og rejser har kamp truppen egentlig været meget smal dette forår og derfor er det ekstra flot af pigerne, at oprykningen med maximum point indtil videre er kommet i hus. En lille udvidelse af truppen i form af lidt tilgang vil nok være givtigt for pigerne i 2.Division.

Nu spilles de to sidste kampe mod ØKF og Østerbro mens kvindesenior 2 lukker sæsonen ned mod Herlev og BSF.