U12-piger erobrede Barcelona og vil nu spille U13 Liga

0
2000

22 piger, 4 trænere og 18 forældre omkring Kirke Hyllinge’s U12 piger har netop været på seks dages træningslejr i Barcelona. Turen blev mulig, fordi de via hårdt arbejde og lokale sponsorer indsamlede mere end 100.000 kr. til projektet. Nu er pigerne klar til at spille U13 Liga

Tekst & fotos: KHIF’s (Kirke Hyllinge IF)

I KHIF går der 22, ja nu faktisk 24 piger til fodbold og pigerne spiller på to forskellige niveauer. De dygtigste spiller i række 1, mens der også er et hold i række 3. Derfor havde trænerne luret lidt på konceptet for sådan en udlandstur. Erfaringerne fra udlandet var at de bedste spillere får en fest og kan gøre sig gældende i turneringerne, men der niveaudeles ikke, så de nyere spillere, ville få det svært og slet ikke få samme oplevelse.

Derfor hed konceptet i stedet to træningskampe pr. hold mod hold fra Spanien, som var matchet på forhånd. Desuden stod turen på tre træningspas og en tur til Camp Nou og se Barcelonas sidste hjemmekamp mod Mallorca.

Pigerne boede på 4-stjernet hotel på hele turen, hvor der var fed pool, kæmpe buffet og lækre værelser samt gode muligheder for sociale aktiviteter.

Dermed var det en tur, hvor fællesskab og udvikling gik hånd i hånd, og hvor det ikke var fodboldniveauet der afgjorde om turen var fed eller ej.

Kæmpe oplevelse at møde spanske hold

Førsteholdet startede med at møde Barcelonas fodboldskole, som netop havde vundet det Catalonske mesterskab. Pigerne var mega nervøse og skulle spille 7-mandsfodbold med offside på en mindre bane end normalt. Heldigvis havde de fået trænet de nye tiltag på deres første træningspas op til kampen.

Selve kampen spilles som 4 x 12 minutter og det var med indmarch og musik. Det var virkelig anderledes – men på den gode måde.

Da pigerne først fandt ud af at de sagtens kunne være med, så blev det ellers en gyser.
Kampen bølgede frem og tilbage og med flere flotte mål endte den spændende kamp med en 3-4 sejr til de sejeste danskere.

Det var jubelbrøl fra både pigerne som spillede og heppede, forældre og trænere samt klapsalver fra modstanderne.

”Jeg var så nervøs, men det var den fedeste oplevelse at prøve at spille mod Barcelonas piger og de var faktisk vildt søde!”, udtalte Vigga efter kampen.

Dagen efter vandt 1. holdet igen, denne gang var modstanderen ikke helt så svær og kampen endte med 1-7 sejr, men stadig med god stemning fra begge mandskaber.

Hold 2 skulle så i aktion og spillerne var igen lige så nervøse. Det at spille en kamp man har glædet sig til i et helt år, er noget helt specielt. Holdet var en mindre forstadsklub i udkanten af Barcelona og foregik på en kæmpe fodboldskole. KHIFpigerne gav den alt de kunne og kampen endte 3-3. Et fedt match og en mega fed oplevelse. Pigerne jublede som havde de vundet!

Hold 2 spillede endnu en kamp dagen derpå og her slap kræfterne desværre op, hvilket resulterede i det første nederlag i Europa…😊
Efter alle kampe blev der taget holdbilleder og der var dømt fodboldfest i bussen på vej tilbage til hotellet.

Spiller og forældresammenhold i verdensklasse

Sådan en tur kan bare mere end det øjet lige ser. Det at både spillere og forældre rystes sammen på kryds og tværs og får fælles oplevelser kan ikke købes for penge.
Turen bød selvfølgelig på en masse fodbold, men forældrene spillede fx også paddelturnering, holdt forældremøder om aftenen, mens forældre havde morgen- og aftenvagter på skift.

Spillerne boede sammen på værelser, hvor værelsesfordelingen var konstrueret således at alle havde tryghed, men også blev udfordret på at tale med nogle de måske ikke havde snakket så meget med før.

Jeg synes at noget af det fedeste ved turen var at jeg kom til at tale sammen med mange flere på holdet!” Udtalte Emilie til sin far, da vi landede hjemme i Danmark igen.

Kamp på Camp Nou

En af de fedeste ting var helt klart dagen i Barcelona, hvor vi så stjernerne fra Barcelona vinde 3-0! Det var den vildeste stemning og det var fedt at man kunne se så godt og at spillerne efter kampen blev hyldet for mesterskabet og at der blev sagt farvel til to af deres største stjerner!” udtalte Silje, da vi spurgte til hvad der havde været den største oplevelse på turen.

Kampen endte 3-0 til Barcelona og der blev fyret fyrværkeri af og både Jordi Alba og Sergio Busquets samt det gamle Camp Nou blev hyldet efter kampen.

Fremtiden byder muligvis på u14 bredde og u13 Liga 1…

At gå til fodbold som pige i Kirke Hyllinge er pt. noget helt særligt. Træningslejr i Barcelona er én ting, men i hverdagen byder det på 3 x træning for alle 22, ja nu faktisk 24 spillere. Spillerne kommer dels fra Kirke Hyllinge, men også fra nabobyerne omkring og der kommer hele tiden nye til.

Siden pigerne var helt små har de kunne bide skeer med de bedste og det hele kulminerer nok i, at holdet kommer med i u13 liga 1 efter sommerferien.

Det er helt historisk og H.C. Andersen kunne nok ikke have skrevet vores eventyr meget bedre!” Udtaler Henrik Clemensen, som er cheftræner for holdet.

Det er hele tiden en balance at være en breddeklub, hvor alle skal føle sig velkomne og være en del af fællesskabet og derfor er det supervigtigt for mig at der gives et godt tilbud til alle pigerne på holdet – både den allerbedste og dem som nærmest er helt nye. Derfor er vi også 4 trænere, en målmandstræner, en holdleder og en gruppe meget aktive forældre, som altid kan springe til og give en hånd. Jeg har aldrig oplevet så stærkt et sammenhold og team omkring et fodboldhold og derfor opfordrer DBU os også til at holde fast lidt endnu, inden de bedste spillere måske skal videre til andre klubber.

Thomas Kristiansen, som er cheftræner for u12 rk. 3 holdet, har været med helt fra starten, da pigerne var 4 år gamle.

Vi startede 3 piger og spillede sammen med drengene. Det er helt vildt hvad der er sket de sidste 3-4 år. Lige pludselig står vi med to 8-mandshold og har lange møder om udtagelser osv. Det havde vi vidst aldrig i vores vildeste fantasi drømt om!

Spillerhenvendelser og drømmen

Der er allerede kommet henvendelser på spillere fra andre klubber, da de jo overgår til ungdomsfodbold efter ferien. Det er meget vigtigt for os trænere omkring holdet, at vi kan stå på mål for udviklingen af den enkelte spiller. Derfor tager vi jævnligt på besøg i andre klubber og ser dem an. Hvad kan de som vi ikke kan, og hvad kan vi som de ikke kan? – og så længe vi kan spille med i den bedste række, tilbyde træning og kampe med fx drenge og generelt have et setup på et højt niveau, så holder vi fast!” Udtaler Ole Winther, som er træner på holdet.

De bedste spillere på holdet spiller ugentligt kamp med klubbens u12 drenge, dvs. at mange faktisk er til fodbold 5 gange ugentligt.

Vores drøm er at vi en dag kan trække den rød/hvide trøje over hovedet og det er bare det fedeste, når vi nærmest hver dag mødes til fodbold!” – udtaler Kaya og Annabell nærmest i munden på hinanden.

Pigerne træner mandag og onsdag i Kirke Hyllinge og fredag i Skibby på kunstbane.