Frida Mia Klarlund forfremmes af UEFA: Nu kan hun dømme topkampe i Champions League

0
1460
Frida Mia Klarlund i aktion i Kvindepokalfinalen i 2019 på Brøndby Stadion i maj. Foto: Steen Trolle

Frida Mia Klarlund og Morten Krogh er begge rykket et niveau op på UEFA’s dommerliste, hvilket betyder, at der er større kampe i vente i den kommende sæson

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har rykket den danske dommer Frida Mia Klarlund op i kategorien Elite, der tæller de 25 bedste kvindelige dommere. Dermed får hun muligheden for at dømme ved en EM-slutrunde og de afgørende kampe i UEFA Women’s Champions League. Det skriver DBU på sin hjemmeside.

UEFA har inddelt de kvindelige dommere i yderligere to kategorier: ’First’ med 47 dommere og ’Second’ med 66. Sidstnævnte tæller de to danskere Nanna Løf Andersen, der dømte sidste uges finale i Gjensidige Kvindepokal mellem FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring, samt Frederikke Lydia Søkjær.

Blandt mandlige dommere er 35-årige Morten Krogh avanceret til næsthøjeste kategori., hvor også Jakob Kehlet er placeret.

Den danske futsal-dommer Martin Køster er desuden rykket op i det næsthøjeste niveau ‘First’.