Linnea om et år på efterskole: “Jeg har lært at stå på egne ben”

0
652
Træning i Goalstation på BGI akademiet.

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. Her kan du møde: Linea Fournais Christensen fra BGI akademiet

  • Alder: 17
  • Hjemby: Kolding
  • Efterskole: BGI akademiet
  • Klub / række: KIF U16 DM
  • Position på banen: Midterforsvar

Hvorfor valgte du at tage på efterskole:

Jeg ville gerne have et break inden gymnasiet, hvor jeg kunne komme lidt væk hjemmefra, møde nye venner og prøve noget nyt. Det kunne jeg på efterskole.

Hvorfor blev det BGI akademiet:

Jeg kendte ikke nogen, der skulle gå her på BGI akademiet. Jeg ville gerne prøve en helt ny start, hvor man ikke kender nogen, og ingen kender dig.

Hvad har du fået ud af dit efterskoleophold:

Jeg har lært at stå på egne ben. Før har jeg været meget afhængig af at skulle kommunikere med min mor f.eks. Nu står jeg på egne ben, laver mine egne aftaler, tager selv hjem i weekenden, og er væk fra hverdagen hjemme i Kolding i 3 uger ad gangen.

Nævn en sjov/super/fed oplevelse fra dit år på efterskolen:

I starten i introperioden var det så fedt vejr. Vi har nede ved søen hver dag, spillede volleyball. Vi hyggede os bare sammen. Det var de små ting. Introperioden var virkelig hyggelig. Vi havde ikke nogen telefoner, og vi kom virkelig tæt på hinanden meget hurtigt.

Dicte Kruse Mortensen og Linea Fournais Christensen har det seneste år gået på BGI akademiet.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Det har givet mig et andet syn på fodbold på en måde. Jeg har altid spillet meget seriøs fodbold derhjemme. Her på BGI akademiet har jeg fået en anden glæde for det. Her kan man tabe en kamp og stadig have det sjovt. Her er det også glæden ved bare at være sammen med holdet, og ikke kun tænke på konkurrence hele tiden. Du spiller ikke kun med dine holdkammerater – de er samtidig også dine veninder. Det er det fede ved det. Glæden har meget at gøre med vores sammenhold her. Det er rart at det kan være seriøst og sjovt på samme tid.

Din plan efter efterskolen:

Jeg skal gå på HHX på IBC i Kolding. Ellers bare være sammen med mine veninder, få et job og så tilbage til den ”normale” hverdag igen. Og så selvfølgelig også spille fodbold.

Hvad vil du sige til andre, der overvejer at tage på efterskole?

GØR det! Det er virkelig en unik oplevelse, du kan få her. Du vil altid kunne huske det. og så bliver det fedt om nogle år, hvis man flytter til en anden by. Der kan man måske finde en eller flere man har gået på efterskole med, som man kan flytte sammen med. Man har jo allerede prøvet at bo sammen med dem på efterskolen. Det er fedt.

Holdbillede inden dagens træning.

Hvad glæder du dig mest til den sidste tid? Og er der noget, du kommer til at savne?

Jeg glæder mig til at være uden for i det gode vejr.  Til bare at nyde det hele. Man nyder alting meget mere nu. Man nyder at stå op. Nyder at stå op til en ny dag. At spise sammen. Fordi der ikke er så lang tid tilbage.

Jeg kommer til at savne, at man er så åben overfor hinanden – helt fra starten af. Når man skal ud på gym, åbner man sig jo nok ikke på samme måde som her. Her på BGI ved man, at man skal bo med hinanden det næste år. Så her åbner man sige mere op, meget hurtigere. Du ved, at det bliver et godt år. Og det er fedt at opleve med dem, som du kommer til at kende så godt.

Læs mere om BGI akademiets fodboldlinje her