Søren Randa-Boldt stopper som cheftræner i HB Køge

0
898
Søren Randa-Boldt var i en årrække U19-landstræner. I 2021 skiftede han til HB Køge. Foto: Steen Trolle

HB Køges cheftræner tager et pusterum fra fodbold efter denne sæson.  ”Jeg kan mærke, at det er en klog beslutning lige at tage en pause og samle kræfter,” siger Søren Randa-Boldt

Lørdagens guldkamp mod Brøndby IF bliver den sidste med Søren Randa-Boldt som cheftræner for HB Køges bedste kvindelige fodboldspillere. Det skriver HB Køge på sin hjemmeside.

”Jeg er fodboldmenneske helt ind i knoglerne. Det har været mit liv, så længe jeg kan huske. Jeg holder meget af at komme i klubben og være sammen med alle de skønne mennesker i HB Køge, ikke mindst spillerne. Men jeg kan også mærke, at det er en klog beslutning lige at tage en pause og samle kræfter,” siger Søren Randa-Boldt.

Blev ramt af kræft

Søren Randa-Boldt gjorde HB Køge til mestre i sin første sæson i 2021-2022 og lørdag venter endnu et mesterskab, når HB Køge slutter sæsonen med en hjemmekamp mod Brøndby. Men tiden i HB Køge har også budt på andet end jubel og DM-titler. Sidste år blev Søren Randa-Boldt ramt af kræft, så han måtte tage en time out fra fodbolden i en periode.

”Jeg har det godt i dag og er også erklæret helbredt, men jeg er nået frem til, at det er sundt lige at hvile kroppen og sindet nogle måneder, inden jeg eventuelt skal tilbage til fodbolden,” siger Søren Randa-Boldt til klubbens hjemmeside.

“Jeg er nået frem til, at det er sundt lige at hvile kroppen og sindet nogle måneder”

”Vi kommer til at savne Søren”

HB Køges direktør Per Rud siger:

”Med sin ro og sin erfaring har Søren Randa-Boldt taget HB Køge til det næste niveau. Hans beslutning er ærgerlig, men jeg har også den største respekt og forståelse for, at han har mærket efter og nu tager en time-out. Jeg tror ikke, at han kan holde sig i ro ret længe, fordi fodbold jo er en livsstil og bliver en del af vores identitet. Vi kommer til at savne ham og hans drive i hverdagen, men Søren afleverer HB Køge et rigtig godt sted.”

”Med sin ro og sin erfaring har Søren Randa-Boldt taget HB Køge til det næste niveau”

HB Køge har udarbejdet en profil for jobbet som cheftræner for klubbens bedste kvindelige fodboldspillere. Søren Randa-Boldts afløser får første arbejdsdag den 18. juli.

” Vi går efter at finde en person, der kan fortsætte linjen under Søren og præge retningen, sådan at vi kan bevare førertrøjen som Danmarks bedste kvindelige klub,” siger Per Rud.

HB Køge – Brøndby IF spilles lørdag kl. 14 på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark.