Michael Schjønberg bliver ny cheftræner for AGFs kvinder

0
1012
Michael Schjønberg skal fremover stå i spidsen for AGFs kvindeligahold. Foto. AGF

Tidligere landsholdsspiller og helt fra “Miraklet i Madrid” kommer til klubben med mange års erfaring som professionel og cheftræner i både ind- og udland. “Det er en fantastisk spændende udfordring som jeg ikke kunne sige nej til,” siger Michael Schjønberg

Den tidligere landsholdsspiller Michael Schjønberg, der nåede at spille over 400 kampe som professionel i ind- og udland, bliver ny cheftræner for AGFs kvindeligahold. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Michael Schjønberg har senest været cheftræner for færøske 07 Vestur og har tidligere været cheftræner i bl.a. Herfølge BK, FC Vestsjælland og Vendsyssel FF, ligesom han har været sportsdirektør i FC Kaiserslautern og FC Vestsjælland. Nu bliver han for første gang cheftræner for et kvindehold.

“Det er en fantastisk spændende udfordring som jeg ikke kunne sige nej til. Siden jeg fik lejlighed til at arbejde med kvindeholdet i Vålerenga, da jeg i sin tid var assistenttræner i klubben, har jeg haft lyst til at arbejde med kvindefodbold og se om jeg kunne gøre en forskel for en gruppe spillere på vej frem. Og det har jeg fundet her i Aarhus, hvor AGF har gang i et spændende projekt, hvor det nu gælder om at stabilisere os i ligaen efter et par ustabile år,” siger Michael Schjønberg.

“AGF har gang i et spændende projekt, hvor det nu gælder om at stabilisere os i ligaen efter et par ustabile år”

56-årige Michael Schjønberg var med til at skrive fodboldhistorie, da han i 1995 som OB’er var med til at slå Real Madrid ud af UEFA Cuppen med en 2-0 sejr til fynboerne på Bernabeu; en kamp der siden er blevet kendt som “Miraklet i Madrid”. Schjønberg har også skrevet sig ind i landsholdshistorien med 44 landskampe.

AGF: En stor kapacitet

Chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, kalder Michael Schjønberg en stor kapacitet, som har masser af erfaring fra både på og udenfor banen:

“Vi har ledt efter rutine og ballast i den kommende cheftræner, og det får vi i Michael, som kommer med en bred baggrund fra forskellige træner- og lederopgaver hen over de sidste tyve år, siger hun.

Hun sender samtidig en stor tak til Nichlas Ørbæk Knudsen og Peter Pedersen, der i foråret førte holdet tilbage til Gjensidige Kvindeligaen.

“De har gjort et fantastisk flot stykke arbejde i en overgangsperiode og det glæder mig, at Nichlas Ørbæk Knudsen har sagt til at blive assistenttræner i det nye set up, mens vi i fællesskab er ved at finde ud af, hvad Peter Pedersens fremtidige rolle skal være, hvor han har haft en vigtig rolle omkring vores individuelle træningssetup,” siger Marie Greve.

Michael Schjønberg og AGF starter træningen frem mod den nye sæson den 17. juli.