OB Q opruster med tre spillere fra Canada og USA

0
1235
Katie Soderstrom, angriber fra USA, der kaldes et scoop for OB Q. Foto: OB Q

Den nydannede Odense Boldklub Q vil spille med i landets bedste række. Det skal tre nye spillere fra Canada og USA hjælpe til med. Ny amerikansk angriber kaldes undervurderet og et scoop

For en måned siden blev Odense Boldklubben Q skabt, da selskabet bag superligaklubben OB købte aktiemajoriteten i Odense Q. Det skete med en ambition om at spille med i toppen af dansk kvindefodbold. Nu er klubben i fuld gang med den oprustning, der skal sende OB Q fra 1. division og op i Gjensidige Kvindeliga.

OB Q har netop præsenteret tre nye spillere, der alle kommer fra det amerikanske kontinent. Det drejer sig om den canadiske forsvarsspiller Reese Moffatt og de to amerikanere, midtbanespilleren Zoë Hasenauer og angriberen Katie Soderstrom.

“Det er stort, at vi har kunnet tiltrække så stærke navne til Odense. Store navne, ikke bare målt på CV, men også på kompetencer. At vi kan tiltrække netop så stærke navne, vidner om at vi i Odense Boldklub Q er på rette vej og at det projekt vi har gang i er attraktivt,” siger sportsdirektør John Bæksted til odenseq.dk.

“Det er stort, at vi har kunnet tiltrække så stærke navne til Odense”

Den canadiske forsvarsspiller Reese Moffatt. Foto: OB Q

De tre nye spillere beskrives sådan her på hjemmesiden:

Reese Moffatt er en boldstærk forsvarsspiller, der har en fortid fra både Louisiana State University og Oregon State. To skoler, hvor kvindefodbold bliver taget meget seriøst, og hvor flere Premier League-spillere har en fortid. Hun har trænet med det canadiske landshold, hvor hun har været med flere gange.

Zoë Hasenauer er en alsidig midtbanespiller, der kan spille både den defensive og den offensive midtbanerolle og er lige stærk med højre og venstre ben. I 2019 var hun udtaget til det amerikanske U20-landshold.

Midtbanespilleren Zoë Hasenauer fra USA. Foto: OB Q

“Vi har gjort et scoop”

Katie Soderstrom kommer fra Indy Eleven, men har spillet college-fodbold for Butler University, hvor hun har rekorden som den 2. mest assisterende spiller og den 4. mest scorende spiller i universitetets historie. I 2022 scorede hun 11 mål i 10 kampe i USLW, hvilket udløste en plads på den prestigefyldte Hermann Trophy Watch-liste og samt en nominering til årets hold i USLW. I juli 2023 var Katie Soderstrom med til at vinde USWL-turneringen, hvor det blev til fuld spilletid i finalen.

“Katie er en spiller, som flere har talt rigtig godt om i vores scouting- og agentnetværk. Hun ved, hvor målet står, og hvordan hun sætter sine medspillere op. Det er disse egenskaber, vi skal bruge i den kommende sæson. Hun er i vores optik en undervurderet spiller, det er ikke for sjov, at man ender på Hermann Trophy Watch-liste, og vi føler derfor, at vi har gjort et scoop,” siger sportsdirektør John Bæksted om Katie Soderstrom.

De nye OB Q-spillere kommer første gang i aktion, når de tager imod Næstved HG den 12. kl. 14.00 på Nature Energy Park.

Læs også:

OB træder ind i kvindefodbold – Odense Q bliver til OB Q

OB’s sæsonkort gælder også til kvindernes kampe