Spansk fodboldskandale: Spillere truer med boykot og fodboldpræsidentens mor sultestrejker

0
612
Præsidenten for Det Spanske Fodboldforbund, Luis Rubiales, kysser Jennifer Hermose på munden, da han ønsker hende tillykke. Screenshot fra Viaplay

Den spanske kysseskandale stjæler al opmærksomhed få dage før to spanske stjerner og den spanske landstræner kan vinde titlen som Europas bedste. Her er status lige nu

På torsdag skal årets bedste kvindelige fodboldspiller og den bedste kvindetræner i Europa kåres ved et stort UEFA-arrangement i Monaco. To spanske spillere og den spanske træner for de nykårede verdensmestre er blandt de nominerede.

Men det er en helt anden spanier, der på pinlig vis har stjålet opmærksomheden i fodboldverden de seneste dage. Nemlig den nu suspenderede præsident for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, som skandaliserede sig selv, da han efter sidste weekends VM-finale fejrede de nykårede spanske verdensmestre ved at kysse angriberen Jennifer Hermoso på munden, stik mod hendes vilje. Hun har efterfølgende kaldt situationen meget grænseoverskridende.

Læs også: To spaniere og en australier kæmper om titlen som årets spiller i Europa

Siden har skandalen bare vokset sig større og større. Først mente Rubiales ikke, at han ikke havde gjort noget forkert, så gav han en halvfesen undskyldning og siden nægtede han at trække sig som præsident.

Lige nu er han suspenderet i 90 dage, mens han bliver fordømt fra nær og fjern. Hans mor har låst sig inde i en kirke, hvor hun vil sultestrejke til sønnen er renset. Men bortset fra moderen, er der ingen sympati at hente nogen steder for den stædige præsident.

De spanske spillere har underskrevet en erklæring om, at de ikke vil spille for landsholdet, hvis ikke Rubiales trækker sig, og mellem dem står landstræner Jorge Vilda, som for et år siden var årsag til, at flere af de største stjerner nægtede at spille for landsholdet i protest mod arbejdsmiljøet.

Mandag aften opfordrede lederne af de regionale spanske fodboldforbund præsidenten til at trække sig, og nu har også FN-generalsekretær António Guterres via en talsmand opfordret myndighederne til at kigge nærmere på sagen og sexisme generelt.

Læs også: To spaniere og en australier kæmper om titlen som årets spiller i Europa

Her kan du Rubiales skandaløse fejring af VM-spillerne: