Aitana Bonmati ryddede bordet: Barcelona-stjernen kåret til Womens Player of The Year 2023

0
1185
Aitana Bonmati får prisen overrakt af UEFAs præsident Aleksander Čeferin. Foto: Valerio Pennicino, UEFA/UEFA via Getty Images

Den spanske midtbanespiller kåret til årets bedste spiller i Europa foran Sam Kerr og Olga Carmona

Med 308 point – mere end tre gange så mange som nummer to – vandt spanske Aitana Bonmati torsdag aften prisen som UEFA Womens Player of The Year, der blev uddelt ved et stort UEFA-arrangement i Monaco.

Aitana Bonmati topper dermed en fantastisk sæson, hvor hun både er blevet spansk mester og Champions League-vinder med Barcelona og verdensmester med Spanien.
Den 25-årige midtbanespiller blev tidligere på året kåret til årets spiller i Champions League-turneringen, og hun var en af Spaniens helt store profiler under VM-turnerngen, så det var ingen overraskelse, at Bonmati løb med UEFA-prisen. Hun modtog prisen sammen med Manchester Citys Erling Haaland, som blev kåret til Men’s Player of The Year.

UEFA Players of The Year: Aitana Bonmati og Erling Haaland. Foto: Valerio Pennicino, UEFA/UEFA via Getty Images

“Det her er et år, jeg aldrig vil glemme. Jeg er virkelig stolt og glad for at være her. Som spiller arbejder du hver dag for at blive bedre. Derfor er det selvfølgelig dejligt, når din indsats bliver anerkendt. Alle, der spiller fodbold, vil gerne have anerkendelse,” sagde Aitana Bonmati.

Nummer to i kåringen blev Chelseas australske stjerne Sam Kerr (88 point), mens Real Madrid-angriberen Olga Carmona fik 72 point.

Det er en jury bestående af landstrænere under UEFA og trænere for Champions League-klubberne samt journalister, der beskæftiger sig med kvindefodbold, der står bag UEFA Womens Player of The Year-kåringen.

Læs også: Englands landstræner dedikerer pris til spanske spillere

Foto: Valerio Pennicino, UEFA/UEFA via Getty Images