Englands landstræner dedikerer pris til spanske spillere

0
434
Sarina Wiegmann, UEFA Women's Coach of the Year, på scenen i Monaco sammen med Europas to bedste spillere i 2023: Aitana Bonmati og Erling Haaland. Den tyske landsholdlegende Miroslav Klose landsholdslegende Miroslav Klose modtog UEFAs præsident Aleksander Čeferins specialpris. Foto: Valerio Pennicino, UEFA/UEFA via Getty Images

Englands hollandske landstræner Sarina Wiegmann hyldede de spanske VM-guldvindere, da hun fik overrakt prisen som UEFA Women’s Coach of the Year. ”De fortjener at blive hyldet og lyttet til,” sagde hun med henvisning til den spanske fodboldskandale, der har kastet en mørk skygge over VM-fejringen

“Det der sker i Spanien, det gør mig virkelig ondt. Som træner, som mor til to døtre, og som menneske. Det viser desværre, at selv om vi er nået langt i kvindefodbold, er der stadig lang vej endnu”.

Sådan sagde Englands hollandske landstræner Sarina Wiegmann, da hun torsdag aften fik overrakt prisen som UEFA Women’s Coach of the Year ved et stort UEFA-arrangement i Monaco.

Træneren for de engelske vm-sølvvindere var blevet hyldet og skulle til at forlade scenen, da hun valgte at tale om ‘den store elefant i rummet’, nemlig skandalen om den spanske fodboldpræsident  Luis Rubiales skandaløse kys på en spansk spiller under VM-kåringen, en sag, der har kastet en stor skygge over det spanske verdensmesterskab og  denne uges UEFA-kåring.

Sarina Wiegmann sagde først, at hun var meget stolt over at modtage prisen og takkede spillerne og sit trænerteam. Men derefter sagde hun, at det også var med blandede følelser, at hun modtog prisen, på grund af den spanske sag.

”Derfor vil jeg gerne dedikerer denne pris til det spanske hold. De spillede så fantastisk under VM og de fortjener at blive hyldet og lyttet til, og det vil jeg gerne sikre ved at tilegne dem en stor del af denne pris,” sagde Sarina Wiegmann.

Suspenderet

Luis Rubiales er foreløbig suspenderet i 90 dage fra posten som præsident for det spanske fodboldforbund. Han har kun givet en halvhjertet undskyldning for sit skandaløse kys, som gik ud over angriberen Jennifer Hermoso, der under hyldesten af de spanske spillere efter VM-finalen blev holdt fast og kysset på munden, stik mod hendes vilje. Siden er fordømmelserne regnet ned over Rubiales og 23 spanske spillere har truet med at boykotte landsholdet, hvis han fortsætter.

Læs også: Aitana Bonmati ryddede bordet: Barcelona-stjernen kåret til Womens Player of The Year 2023