Kampagne skal skaffe flere dommere: “Det er verdens bedste fritidsjob”

0
796
'Be a Referee'-kampagnen blev lanceret ved et stort UEFA-arrangement i Monaco for nylig. Foto: Steen Trolle

Der er stor mangel på fodbolddommere overalt i Europa. Det skal en ny UEFA-kampagne lave om på. Kampagnen slår på, at du som dommer får et spændende fritidsjob og en stærk lederuddannelse

Det er verdens bedste fritidsjob. Du kan selv vælge dine arbejdstider. Du kan nemt tjene 15-20.000 kroner skattefrit om året. Du får en lederuddannelse, som styrker dit cv og som kan bruges i forbindelse med studier og i din civile karriere.

Sådan lyder de lokkende argumenter, som skal få flere, ikke mindst børn og unge, til at tage en fodbolddommer-uddannelse.

UEFA har lanceret kampagnen “Be a referee”. Den skal rette op på det kæmpe store problem i fodbold, at der spilles flere og flere kampe, samtidig med at ca. 15 procent af de i alt ca. 235.000 dommere i Europa hvert år kvitter jobbet. Faktisk anslår UEFA, at der mangler ca. 40.000 dommere på europæisk plan til at dømme græsrodsfodbold.

Mangler 800-1000 dommere i Danmark

Herhjemme vurderer en arbejdsgruppe, nedsat af Dommerudvalget og DBU Bredde, at der mangler mellem 800 og 1000 dommere.

Det skal den danske del af kampagnen, Bliv fodbolddommer, gøre noget ved.
Både DBU og UEFA slår i sin kampagne på, at du som dommer får stærke lederegenskaber:

“Livet som fodbolddommer giver dig en masse spændende udfordringer og gode oplevelser på og uden for banen. Du bliver en del af den samlede fodboldfamilie med relationer til spillere, trænere, andre dommere, ledere og klubber. Og du får en lederuddannelse, som giver dig færdigheder, der efterspørges i erhvervslivet,” lyder det.

Du kan læse mere om dommeruddannelsen her.

UEFA har lavet en kampagnevideo med bl.a. den franske topdommer Stéphanie Frappart. Her er budskabet det samme – du får en spændende uddannelse, du styrker dine lederevner, du lærer at træffe svære beslutninger og du kan nå helt til tops som Stephanie Frappert.

Læs mere om UEFA ‘Be a Referee’ kampagne her