Laiba Khan fra Brøndby udtaget til Englands U17-landshold

0
742
Laiba Khan fra Brøndby skal spille to landskampe for England mod Tyskland. Foto: Brøndby IF

16-årige Laiba Khan fra Brøndby har engelsk pas. Nu er hun udtaget til to kampe på det engelske U17-landshold

Til daglig spiller 16-årige Laiba Khan fodbold for Brøndbys U19-hold. Men snart trækker hun i den engelske landsholdstrøje. Laiba Khan, der har pakistanske rødder, har nemlig engelsk pas, og hun er udtaget til to kampe for det engelske U17-landshold, der møder Tyskland i to venskabskampe på Sct. George Park den 22. og 25. september.

Laiba Khan var i forvejen inkluderet i en bruttotrup på 40 spillere, og forleden fik hun så den glædelig besked, at hun er blandt de udvalgte, der skal med til kampene.

“Det kom som et chok. Jeg blev virkelig glad over at få beskeden fra min cheftræner. Da jeg fik beskeden om, at jeg var udtaget til landskampen mod Tyskland, kunne jeg ikke selv tro det. Det bliver en fantastisk rejse og et nyt kapitel, der skal startes. Jeg vil bruge den her oplevelse og mødet med internationale spillere til at udvikle mig. Det bliver fedt at kunne prøve sig selv af i internationale kampe,” siger Laiba Khan til Brøndbys hjemmeside.

Laiba Khan er omskolet fra angriber til back, og når hun skal beskrive sig selv som spiller, lægger hun i høj grad vægt på sin fart.

“Jeg vil sige, at mine spidskompetencer er min hurtighed, min orientering, ro på banen og mit tempo med bolden. Jeg er stærk offensiv og har et venstre ben, jeg skal udnytte på landsholdslejren,” siger hun til Brøndbys hjemmeside.

“Mine spidskompetencer er min hurtighed, min orientering, ro på banen og mit tempo med bolden”

Imponerende talent

Det var cheftræner for U19-holdet, Kenneth Kretschmer Petersen, der kunne overbringe nyheden om udtagelsen til Laiba Khan.

“Hun er en meget ydmyg person og kommer herude 4-5 gange om ugen med tog og bus. Hun har lagt rigtig meget arbejde i sin fodbold, og derfor var det virkelig fedt at kunne give hende den besked. Hun blev helt vanvittigt glad. Nu var det over telefonen, så jeg kunne ikke se hende, men jeg kunne næsten høre, at hun græd. Hun var i ekstase,” fortæller Brøndby-træneren.

Han er meget imponeret af det 16-årige talent:

“Laiba er lidt et pragteksemplar. Hun er førsteårs-U19, men hvis vi kigger på de her stats, så er hun altid i toppen i alle vores fysiske tests. Hun er fysisk rigtig stærk, samtidig med at hun har rigtig meget fart og kan lave rigtig mange gentagende højintensive aktioner. Vi har omskolet hende fra angriber til back, og det er også det, der ligger til grund for, at hun nu er udtaget til det engelske U17-landshold som back”.

Laiba Khan. Foto: Brøndby IF