Laura på sommerophold i Manchester United: “Min ambition er professionel fodbold i England”

0
1719
Laura fik en uge på Manchester Uniteds U21-akademi og er blevet tilbudt en plads på akademiet. Hun har dog valgt at takke nej, fordi der er stor sandsynlighed for at hun ikke kan få spilletilladelse.

Laura Lykke Vallentin Pehrson, der spiller U19 division i B93, var i slutningen af juli på en uges træningsophold hos Manchester Uniteds U21 akademi. Opholdet havde hun selv arrangeret – og hun fik undervejs fuld spilletid i en træningskamp og ros af trænerne

Da Manchester Uniteds U21s akademihold i slutningen af juli spillede to træningskampe, var der en dansk spiller på holdet. Det var 19-årige Laura Lykke Vallentin Pehrson fra B93, der fik fuld spilletid i kampen mod Barnsley, som United vandt 3-0, og som også var med fire dage senere mod 1. divisionsholdet Blackburn, som endte 2-2 og hvor Laura scorede i den efterfølgende straffesparkskonkurrence, som Blackburn endte med at vinde.

De to kampe var en del af et ugelangt akademiophold, som Laura selv havde arrangeret, efter at hun i marts måned var England for at se Uniteds akademihold spille topkamp mod Arselnals U21 akademi. Efter den kamp kontaktede Laura Mancester Uniteds chefterræner, og det banede vejen for sommerens tur til Manchester.

“Han var meget imponereret over, at jeg var taget hele vejen til England for at se dem spille, men da han ikke kendte mig som spiller, spurgte han hvad plads jeg spillede, da de virkede meget fokuseret på at tage spillere ind dér hvor de pladsmæssigt gerne ville forstærkes,” fortæller Laura.

To timers fodboldtræning og fem kvarters styrketræning var på programmet en af dagene.

Svært at få godkendelse

Cheftræneren bad om at få sendt noget videomateriale med Laura, men han fortalte også, at det er blevet sværere for udenlandske spillere at få en såkaldt international clearance – godkendelse – fra det engelske fodboldforbund, fordi Storbritannien har forladt EU.

“De havde nemlig for eksempel en spiller fra Australien, der havde været på deres hold i et år uden at have spillet kampe, da hun ikke havde fået godkendelse endnu. Da jeg kom hjem til Danmark sendte jeg cheftræneren videomaterialet, og han tilbød mig derefter at komme til England i deres anden uge af preseason, som var fra den 24. juli til den 30. juli,” fortæller Laura.

Hun betalte selv for fly og hotel men fik træningstøj og mad på akademiet. Hun trænede med hele ugen, der startede mandag med to timers fodboldtræning, efterfulgt af en time og 15 minutters styrketræning.

Laura trænede med hele ugen.

Hvad har du fået ud af opholdet?

“Først og fremmest var det en kæmpe oplevelse, hvor jeg blev testet på højeste hylde. Der er ingen tvivl om at spillet går meget hurtigere derover, og man er samtidig også inde i mange nærkampe, da pigerne ofte presser tempoet i alt de laver. Der stilles derfor store krav til fysikken, både på styrken og konditionen, og man skal ikke være sart, da der bliver spillet hårdt og ingen bliver skånet. Alt i alt elsker jeg bare Englands måde at spille fodbold på, og er endnu engang blevet bekræftet i at mit store mål er at spille professionelt i England på et tidspunkt,” siger Laura.

“Først og fremmest var det en kæmpe oplevelse, hvor jeg blev testet på højeste hylde”

Ros fra trænerne

Hun sluttede sit ophold af med en snak med trænerne, som roste hende. Cheftræneren ville gerne have Laura over på akademiet, men han gjorde også klart, at det kunne blive svært for hende at få spilletilladelse. De havde eksempelvis haft en amerikansk spiller, der aldrig fik sin clearance.

“Så qua jeg er 19 år og kun ville have to år på akademiet, ville det være ærgerligt hvis jeg kun kunne spille 1 sæson, da international clearance som sagt kunne tage tid eller blive helt afvist,” fortæller Laura, der spiller på B93s U19-hold.

Laura foran akademiet.

“Cheftræneren har efterfølgende opfordret mig i en mail til at komme op og spille med et kvindeligahold, da det ville være den bedste måde at samle nok point til at kunne komme professionelt til England. Vi aftalte dog, at han ville holde øje med mig på Wyscout (fodboldscoutingsystem, red.), og følge nøje med i mine statistikker, og jeg har en åben invitation til at træne med, hvis jeg er på de kanter,” siger Laura.

“Min ambition har ikke ændret sig, tværtimod er jeg bare blevet bekræftet i at England er det helt rigtige sted for mig. Og min store drøm er at blive professionel fodboldspiller”.

Hun åbnede U19-sæsonen med to scoringer i U19 DM-turneringen, hvor B93 vandt 5-1 ude over Silkeborg.

“Så statistikkerne ser jo meget gode ud indtil videre,” siger Laura Lykke Vallentin Pehrson.

“Jeg er bare blevet bekræftet i at England er det helt rigtige sted for mig”