Josephine går på ”Guldminen”: Her er fodboldstøvler lige så vigtige som penalhus og lommeregner

0
1903
11-årige Josephine er skiftet til ”Guldminen”, der er friskole, der drives i samarbejde mellem Idrætsskolerne i Ikast og FC Midtjylland.

11-årige Josephine fra Aarhus-forstaden Holme går på friskolen “Guldminen”, der er et samarbejde mellem Idrætsskolerne Ikast (ISI) og FC Midtjylland. Her går fodbold og skole hånd i hånd

Josephine Erlandsen Klahsen er 11 år og bor i Aarhus forstaden Holme, hvor hun i mange år har haft sin daglige gang med skole og fodbold i Lyseng IF. Selvom Josephines dagligdag var fyldt med fodbold, manglede der noget. Og netop det ”noget” har hun fundet på idrætsfriskolen Guldminen.

“Jeg drømte om at blive en del af et miljø, hvor der var flere som mig selv. Piger der også vil se, hvor langt de kan nå med fodbolden. Derfor har valget om at skifte skole og klub været let, da jeg tror på, at jeg på Guldminen bliver en del af et miljø, hvor fodbold og skole går hånd i hånd,” siger Josephine, mens hun nysgerrigt følger med i klassekammeraternes bakkespurt på det netop indviet Ikast Complete.

Guldminen er en friskole, hvor talentudvikling og skolegang balanceres i en hverdag med masser af bevægelse, leg og sport. Her er fodboldstøvler og judodragt en lige så naturlig del af skoledagen som penalhus og lommeregner. Ligesom at lektier ikke nødvendigvis læses, men også øves i sportsligt øjemed.

Opbakning hjemmefra

I Holme er der startet en ny hverdag for Josephine og hendes familie. Nu ringer det allerede ind til skole kl. 05:15 for at nå toget til Ikast. Men den tidlige start på dagen generer ikke den energifyldte pige.

“Min mor var lidt nervøs for, hvordan jeg ville tackle togturene og de lange dage. Indtil nu har det ikke været nogen udfordring. Tværtimod! Nu glæder jeg mig på en anden måde til hverdagen, også selvom at vækkeuret ringer 1,5 time før. Skoledagen er virkelig god og slet ikke så ”skoleagtig”,” siger Josephine.

“Skoledagen er virkelig god og slet ikke så ‘skoleagtig'”

At skifte skole som 11-årig er ikke en nem beslutning, og det kræver naturligvis at hele familien er med på ideen og bakker op. Og det var heller ikke uden betænkeligheder, at Josephines far, Michael Klahsen, nikkede ja til skoleskiftet.

“At skifte skole som 11-årig kan være en stor udfordring. Men miljøet på skolen, fællesinteressen for sport, sammenholdet i pigegruppen og forældregruppen har for Josephine og os været en meget positiv oplevelse. Fra dag et har pigerne omfavnet Josephine og på rekordtid er hun fuldt integreret og elsker nu sin nye hverdag, selvom den starter før solen står op,” siger Michael Klahsen.

Der går 120 elever på friskolen Guldminen. 11-årige Josephine fra Holme ved Aarhus er en af dem.

Superliga-skole

Guldminen er et tæt samarbejde mellem Idrætsskolerne Ikast (ISI) og FC Midtjylland. Drømmen er at udvikle verdens bedste håndbold- og fodboldspillere. Først og fremmest ved at udvikle atleten. Og her har Josephine sammen med resten af Guldminens 120 elever fået rammer på superliganiveau. Bogstavelig talt.

For sammen med FC Midtjylland deler de fra skoleåret 23/24 huset – DREAM l 99 – med omkringliggende idrætsfaciliteter, der ikke ses lignende i hele Danmark.

Og det er netop i de rammer, at Josephine og Guldminen har fundet det rette match.

“Vi er utrolig glade og stolte over, at Josephine og hendes familie ser Guldminen som det rigtige skridt i hendes udvikling. Ikke bare som fodboldspiller, men også som menneske. Vi håber, at det inspirerer andre pigespillere til at vælge Guldminen fremadrettet,” siger Mads Agner Veng, der er Head of Operations på Guldminen.

“Vi er utrolig glade og stolte over, at Josephine og hendes familie ser Guldminen som det rigtige skridt i hendes udvikling”

Sammen med resten af FCM-organisationen ser han med glæde frem til, at kvindefodbolden på heden får et gevaldigt nøk opad. Det hæver niveauet og ambitionerne i regionen og bliver en stor motivation for alle pigespillere på Guldminen.

Allerede inden udmeldingen fra FCM var efterspørgslen på pigesiden stor og den er kun tiltagende. Derfor opfordrer Mads Agner Veng alle nysgerrige familier til at tage kontakt til skolen, da der udover Josephine er flere andre eksempler på piger, som finder det rigtige match på Guldminen.

Læs mere om Guldminen her