DBU kritiserer dansk presse: De har glemt kvindelandsholdet

0
3021
Landsholdet slog EM-sølvvinderne fra Tyskland med 2-0 på Viborg Stadion i september. Et stort resultat, men der var ikke mange journalister til stede til dække kampen. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

DBUs kommunikationschef Jakob Høyer appellerer til den danske sportspresse i åbent brev: Vis større interesse for kvindelandsholdet

Da kvindelandsholdet i september slog Tyskland 2-0 i en Nation League-kamp på Viborg Stadion, var det kun journalister fra DR, TV2 og Bold.dk, der var tilstede og dækkede kampen. Ingen af de store dagblade såsom Jyllands-Posten, Berlingske eller Politiken var til stede. Det samme gjaldt B.T. og Ekstra Bladet.

Dermed fortsatte de danske medier linjen fra sommerens VM i Australien, hvor de fleste danske medier glimrede ved deres fravær. Kun Viaplay og DR, der havde TV- og radiorettighederne til VM, og så Ritzau og bold.dk var tilstede down under.

Den manglende interesse har nu fået DBUs kommunikationschef Jakob Høyer til offentligt at kritisere de danske medier. I åbent brev, som offentliggøres på dbu.d, stiller han spørgsmålet: Kære sportspresse, har I glemt kvindelandsholdet?

“To slutrunder i træk. En ottendedelsfinale ved VM foran mere end 75.000 fans. En forrygende start på UEFA Women’s Nations League med syv mål og to sejre – og godt på vej mod OL. Alligevel er mediernes dækning af Kvindelandsholdet meget, meget begrænset,” skriver Jakob Høyer.

Han mener, at pressen primært viser interesse, når der kan skrives negative historier:

“Ofte er sportspressen kun interesserede i kvindelandsholdet, når der er konflikthistorier. Den såkaldte kysse-sag med den spanske fodboldpræsident har fået mere omtale i danske medier end selve VM-slutrunden, der ellers slog mange rekorder i billetsalg, seertal og sportslig succes,” skriver DBU-chefen.

“Den såkaldte kysse-sag med den spanske fodboldpræsident har fået mere omtale i danske medier end selve VM-slutrunden”

“Nu prøver vi igen”

I følge Jakob Høyer har DBU jævnligt forsøgt at få medierne til at skrive om både kvindelandsholdet og dansk pige-kvindefodbold, men ofte forgæves. Nu opfordrer han dem til at vise interesse for den næste landsholdsudtagelse:

“Nu prøver vi igen: Kom nu ind i kampen, sportspresse. Landstræner Andrée Jeglertz udtager på torsdag den 19. oktober truppen til de næste kampe til et pressemøde, hvor I alle er inviterede. Vi præsenterer andre gode historier den dag,” skriver han.

Læs hele Jakob Høyers åbne brev her