Fodbold-fællesskaber skal styrke unge pigers trivsel

0
1528
Gjensidige Drømmelegat har siden 2020 arbejdet for at skabe lige vilkår for piger og drenge i fodbold.

I dag er det World Mental Health Day, og kloden over bliver der derfor sat fokus på mental sundhed. I den anledning starter en ny ansøgningsrunde til Gjensidige Drømmelegat med fokus på at styrke fællesskaber og fremme unge fodboldpigers mentale trivsel.

Tekst: Gjensidige Drømmelegat

SPONSORARTIKEL |  I Danmark har man de senere år talt om en regulær mistrivselskrise. Undersøgelser peger på at særligt unge piger og kvinder er udsatte når det kommer at opleve fx ensomhed, utilstrækkelighed og et øget pres fra omgivelserne. Faktorer, som alle kan bidrage til oplevet mistrivsel i hverdagen.

Samtidig viser forskning, at et vigtigt redskab i kampen mod mistrivsel er at deltage i stærke, værdiskabende fællesskaber med andre.

Drømmelegater skal styrke fodboldfællesskaber for piger

Gjensidige Drømmelegat har siden 2020 arbejdet for at skabe lige vilkår for piger og drenge i fodbold. Gennem tiden er der uddelt næsten 100 legater til fodboldpiger i hele Danmark – legater, som på hver sin måde har gjort en stor forskel for modtagerne.

Coronakrisen viste for alvor den negative effekt det har på unges trivsel når de bliver isoleret fra deres vante fællesskaber og relationer. Derfor handlede mange Drømmelegats-ansøgninger i tiden efter om tiltag, der kunne få pigerne tilbage til sporten og få genskabt sammenholdet. Blandt andet blev der søgt midler til sociale aktiviteter for at genopbygge holdets fællesskabsfølelse.

Drømmelegatet skal fortsat at bidrage til at skabe lige vilkår for piger og drenge i fodbold, men fremover handler det i lige så høj grad at styrke de værdifulde fællesskaber, som fodbolden giver pigerne, og dermed bidrage til at forebygge og bekæmpe mistrivsel blandt unge piger gennem at fastholde dem i sporten.

Ny ansøgningsrunde til Drømmelegatet starter nu

I dag starter en ny ansøgningsrunde til Gjensidige Drømmelegat, hvor alle pigehold i Danmark opfordres til at søge om præcis det, der kan styrke deres fællesskab og sammenhold. Ansøgningen skal som noget nyt ske på www.droemmelegat.dk, hvor ansøgerne enten kan vælge mellem forskellige ”drømme” i en af kategorierne eller sammensætte deres helt egen drøm.

Se film om Gjensidige Drømmelegat her

Ansøgningsfristen er tirsdag den 31. oktober og i perioden frem til det vil Drømmelegatet på forskellig vis sætte fokus på fællesskaber og trivsel. Legatet kan søges af alle fodboldpiger i alderen 8 – 21 år, så kender du en fodboldpige hvis hold kan trænge til en fællesskabsfremmende håndsrækning, så opfordr dem endelig til at søge.

Du kan følge Gjensidige Drømmelegat på Facebook, Instagram og TikTok. Her kan du se hvilken forskel Drømmelegatet allerede har gjort for fodboldpiger landet over og få inspiration til at ansøge.