Hummel sidestiller slutrundebonus for herre- og kvindelandsholdet

0
739
De danske fodboldkvinder slog i september Tyskland i Nation League-turneringen. Kampen blev spillet på Viborg Stadion. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

DBU og Hummel har forlænget samarbejdet frem til 2032, og DBU får fremover samme bonus for at kvalificere kvinde- og herrelandsholdet

Pernille Harder, Christian Eriksen, Rasmus Højlund og Kathrine Kühl får endnu mere til fælles, når de fremover optræder på de danske landshold. DBU og trøjesponsoren Hummel har underskrevet en hensigtserklæring om at forlænge forlænget samarbejdet frem til 2032.

Det betyder, at begge hold skal spille i de velkendte Hummel-striber de næste ni år, og – nok så vigtigt – Hummel har besluttet, at sidestille bonusordningerne for kvinde- og herrelandsholdene. Det betyder, at Hummel fremover betaler det samme beløb til DBU, uanset om det er kvinderne eller mændene der kvalificerer sig til en slutrunde.

Det vækker stor begejstring hos DBUs administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen.

“Vi er særligt glade for, at hummel er parate til at give samme størrelse slutrundebonus til både kvinde- og herrelandsholdene. Det er vigtigt for vores arbejde med fodbold for alle og et stærkt signal om, at ligestilling mellem køn er centralt også i dansk fodbold,” siger han i en pressemeddelelse.

Hummel, der i år kan fejre sit 100-års jubilæum, fik sit første sponsorat med Herrelandsholdet den 1. januar 1979, og har været sponsor til danske landshold, bortset fra perioden 2004 til 2016.