DBU dropper fast track-ordning – FC København ærgrer sig

0
5241
Rebecca Steele, projektchef for kvindefodbold i FC København. Foto: Steen Trolle

Der bliver ingen genvej til toppen i dansk kvindefodbold for klubberne i herrernes superliga og 1. division. “Det er ærgerligt for dansk kvinde- og pigefodbold,” siger FC Københavns projektchef for kvindefodbold, Rebecca Steele

Herreklubberne i superligaen og 1. division får ingen hurtig vej til toppen i dansk kvindefodbold. Dansk Boldspil Union har onsdag meddelt, at forslaget om en fast track-ordning ikke bliver til noget. Forslaget har været til høring i lokalunionerne, og her har et flertal vendt tommelfingeren ned.

“De var imod forslaget, da det gav sportslige fordele tl nogle klubber,” lyder det i en udtalelse fra DBUs bestyrelse, skriver Ritzau.

Fasttrack-modellen ville have gjort det muligt for de store herreklubber at starte direkte i 1. division eller Gjensidige Kvindeliga, hvis de opfyldte licenskravene. Nu må de i stedet indgå samarbejde med klubber, der allerede spiller i kvindedivisionerne, hvis de hurtigt vil have hold i de bedste kvinderækker. Det er den model, som FC Midtjylland har valgt. Midtjyderne går ind i kvindefodbold i 2024 og klubben har allieret sig med Vildbjerg SF, der lige nu fører 2. division pulje 2.

FC København: Ærgerligt for dansk kvinde- og pigefodbold

FC København har også planer om kvindefodbold fra 2024. Målet er at vinde DM-titler og spille Champions League, har projektchef for kvindefodbold, Rebecca Steele, fortalt i et stort interview med fodboldforpiger.dk.

Rebecca Steele siger i en kommentar til fanmediet Copenhagen Sundays, at FCK ærgrer sig over, at fasttrack-modellen er droppet.

“Vi synes, at det er ærgerligt for dansk kvinde- og pigefodbold, at man ikke vælger at lave en fast track-model, men vi må tage det til efterretning og arbejde videre i andre spor,” siger Rebecca Steele.

LÆS OGSÅ:

”Vi vil være danske mestre og spille Champions League”