U19 Ligaens tophold: ”Vi skal være skarpe, ellers bliver vi straffet”

0
947
HB Køges U19-kvinder fører lige nu U19 Ligaen.

HB Køge fører U19 Ligaen, men de er ikke kommet sovende til topplaceringen. Den nye liga er nemlig mere jævnbyrdig end sidste sæsons U18 DM, siger HB Køges cheftræner David Lee Rigelsen

De fører U19-ligaen, men efter ti kampe har de kun vundet fem kampe, spillet fire uafgjort og tabt én.

HB Køge er pt. landets bedste ungdomshold, men som resultaterne viser, er det ikke fordi sjællænderne bare har blæst al modstand til side i den nye U19-liga, som fra denne sæson har afløst U18 DM.

Formålet med den nye U19-liga var bl.a. at skabe en mere jævnbyrdig liga. Og som HB Køges resultater viser, så er det lykkedes at skabe en ret jævnbyrdig turnering. HB Køge har pt. 23 point, Brøndby på andenpladsen har 22 point og AGF på tredjepladsen har 21 point.

“Langt hen ad vejen oplever vi flere jævnbyrdige kampe. Så indtil videre er vi glade for den nye struktur og den matchning, som gavner til pigernes udvikling,” siger David Lee Rigelsen, U19 cheftræner i HB Køge.

“Langt hen ad vejen oplever vi flere jævnbyrdige kampe”

Skal være skarp i begge felter

HB Køge spillede sidste sæson i U18 DM-ligaens pulje B, som de vandt sikkert med 53 point efter 16 sejre i 22 kampe. Nu er de med i den bedste række, og den er meget mere lige, konstaterer cheftræneren.

“Det er den helt store forskel på sidste sæson i pulje B og i denne som U19-ligahold; at man skal være skarp i begge felter gennem hele kampen, samt at man i langt højere grad bliver straffet for fejl,” siger han.

“Man skal være skarp i begge felter gennem hele kampen,” siger David Lee Rigelsen, U19 cheftræner for HB Køge.

Målsætning: Vi vil vinde ligaen

Om HB Køges præstation hidtil, siger cheftræneren:

“På papiret har vi egentlig været okay tilfredse med starten som “de nye” i U19-ligaen, men i praksis synes vi faktisk, at vi kunne/burde have samlet lidt flere points ind, hvis vi gransker præstationerne fra efterårets kampe, hvor vi desværre har givet nogen lidt “dumme” mål væk i et par kampe”.

”Før sæsonen satte vi en sportslig målsætning med holdet; vi går efter at vinde U19 ligaen. Så vi forsøger altid at forbedre os fra uge til uge; både individuelt og kollektivt. Dog glæder vi os først og fremmest over det høje kompetitive niveau holdene i mellem, hvor særligt det taktiske fylder mere i kampene. Det er til stor gavn for pigernes udvikling,” siger David Lee Rigelsen.

”Før sæsonen satte vi en sportslig målsætning med holdet; vi går efter at vinde U19 ligaen”

Offensive og aggressive

Om holdets styrker, siger cheftræneren:

“Vores største styrke som hold er nok “holdet” som gruppe. Vi taler meget om at have et offensivt, aggressivt og ikke mindst dynamisk udtryk, hvor vi forsøger at bringe spillernes forskelligheder, styrker og spidskompetencer i spil. Men vigtigst af alt taler vi først og fremmest meget ind i, at vi som “hold” skal være svære at spille mod, og at vi som hold skal være dygtige til at bringe det bedste frem i den enkelte spiller, samtidig med at den enkelte spiller skal bidrage med mest muligt til holdet. På den måde er vi måske lidt pragmatiske anlagt i visse kampe, da vi på banen varierer vores udtryk lidt afhængig af spillerne og deres styrker,” siger David Lee Rigelsen.

HB Køge spiller sin næste kamp lørdag den 18. november, hvor modstanderen er Team OdenseQ, der pt. er på næstsidste pladsen i ligaen.

LÆS OGSÅ:

Brøndbys U19-træner: Ny turnering har givet langt mere konkurrence