AGF-træner om ny U19-liga: Vi skal være på tæerne hver uge

0
1132
AGF vandt U18 DM-ligaen i sidste sæson.

AGF er gået på julepause som 2’er i den nye U19 Liga. Cheftræner Søren Kiilerich glæder sig over, at den nye struktur har skærpet konkurrencen i den bedste ungdomsrække

Det er med en god fornemmelse i maven, at AGFs U19-cheftræner Søren Kiilerich har taget hul på fire måneders kamppause i U19-ligaen. AGF ligger på andenpladsen efter 11 runder med 24 point, to point efter HB Køge. Det er blevet til syv sejre, to uafgjorte og to nederlag, og AGFs har haft spillere fra hele fire årgange i aktion, så Søren Kiilerich erklærer sig ”vældig tilfreds”:

”Vi går julepausen i møde med en rigtig god fornemmelse i maven. Efter at have sendt fire spillere op til vores kvindeligahold i sommers og et par enkelte andre steder hen, har der været en del nye relationer at arbejde med. Træningstruppen har været meget dynamisk. Hele otte spillere har trænet op til Kvindeligaen, seks spillere har trænet op fra U16 og det har selvfølgelig giver nogle udfordringer i hverdagen. Men truppen træner bedre for hver dag og i kampene har vi brugt spillere på tværs af fire årgange, så det er vi også vældig tilfredse med,” siger han til FODBOLD FOR PIGER.

“Træningstruppen har været meget dynamisk”

Søren Kiilerich er cheftræner for AGFs U19 Liga.

Går efter mesterskabet igen

AGF vandt sidste sæsons U18 DM-liga, som nu er afløst af U19 Ligaen, og århusianerne går efter guldet igen:

”Som forsvarende mestre vil vi selvfølgelig forsøge at gøre kunsten efter endnu engang. Det er et klart mål for pigerne at komme med i kampen om topplaceringerne igen. Vi har det hele i egne hænder, så ligger vi, som vi ønsker på nuværende tidspunkt. Det er lang tid siden, vi har jagtet 1. pladsen,” siger Søren Kiilerich.

Bedre matchning

Formålet med at erstatte U18 DM Ligaen med U19 Ligaen og U19 Divisionen er dels at forbedre transitionen, dvs. overgangen mellem de bedste ungdoms- og seniorrækker, dels at skærpe konkurrencen. Begge dele er lykkedes, mener Søren Kiilerich:

“Der er flere gode ting ved det nye system. Opdelingen mellem Liga og Division har fungeret rigtig godt i forhold til matchning. Licensinddelingen i Liga og Division har givet flere kampe, hvor matchningen har været mere lige. Kun få kampe er for os endt med en stor målforskel. Det giver fin mening er lade miljøerne vokse i deres eget tempo, uden at skulle møde overmatchningen hver uge. Samtidig skal vi være på tæerne hver weekend i modsætning til tidligere, hvor vi kunne spare lidt fra tid til anden,” siger han.

“Opdelingen mellem Liga og Division har fungeret rigtig godt i forhold til matchning”

Hold på spillerne

Søren Kiilerich mener, at det er vigtigt at holde de bedste piger i ungdomselitemiljøerne så længe som muligt:

“De, som er klar, kan tage springet til kvindeligaen. Det er dog de færreste 1. og 2. divisions-miljøer, der har samme set up, som licensklubberne har i U19 Ligaen. Derfor er det godt, at vi kan give de næstbedste et år mere til at blive klar,” siger cheftræneren – og fortsætter:

”Jeg anerkender, at yngre spillere skal have muligheden for at træne op, men jeg tror på, at både U16 rækken, U19 rækken og i sidste ende Kvindeligaen bliver stærkere, hvis vi har tålmodighed med pigernes udvikling. Den kritiske masse af dygtige pige-spillere, tillader ikke at vi sender vores piger for tidligt ud på egen hånd”.

U18-mesterskabet i sidste sæson betyder, at AGF skal repræsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber for U19.

Skal spille nordisk mesterskab

U19 Ligaen starter op efter vinterpausen til marts, hvor AGF møder Vildbjerg i den første kamp 10. marts. Allerede i februar skal AGF dog i aktion på allerøverste hylde, når holdet som U18 DM-vinder skal deltage ved de første nordiske U19-mesterskaber, der spilles i Sverige. AGF repræsenterer Danmark sammen med FC Nordsjælland, der vandt sølv i sidste sæsons U18 DM.

“Det betyder helt sikkert meget for os at være med til at repræsentere Danmark til det første officielle Nordiske mesterskab. Det er forhåbentlig starten på en større international nysgerrighed og samtidig giver det noget ekstra at kæmpe for i den daglige liga,” siger Søren Kiilerich.

LÆS OGSÅ:

AGF og FCN med til nyt Nordisk Mesterskab for U19-hold

Vildt: Clara har scoret tre mål direkte på hjørnespark i U19-ligaen