Fodboldstjerner til juletræf med gamle holdkammerater i Fortuna

0
1049
Fra venstre Signe Bruun, Real Madrid, Sara Thrige, A.C. Milan, Karoline Smith, skadet studerer til fysioterapeut, Emma Snerle, West Ham United, Ida Guldager, Kolding IF og Caroline Møller, Real Madrid.

Syv tidligere Fortuna Hjørring-spillere brugte traditionen tro et par af juleferiedagene på et visit i Hjørring, hvor de blandt andet hilste på Dana Cup-direktør Jette Andersen

De spiller i storklubber rundt i Europa, men til jul går turen hjem til Danmark, og her er det blevet en fast tradition, at en række tidligere Fortuna Hjørring-stjerner mødes til et gensyn i Hjørring.

Her tilbringer de et par af de sparsomme fridage på Dana Cup Sportscenter, hvor de blandt andet mødes med Dana Cups direktør Jette Andersen.

“Som tidligere landsholdsspiller og mangeårig formand i Fortuna glæder det hende enormt, at følge de unge spillere, som præsterer rundt omkring. Meget tyder på, at der er gensidig glæde, når de unge mødes med deres tidligere formand,” skriver Fortuna i en pressemeddelelse

I år havde syv tidligere Fortuna-spillere taget turen til Hjørring. Her kan du læse, hvad de syv spillere har bedrevet, siden de forlod Fortuna:

Signe Bruun havde debut i Fortuna den 16. august 2014, og hun nåede at spille 89 kampe inden turen gik til Paris Saint-German, Olympique Lyon, Manchester United, tilbage til Olympique Lyon og nu er hun havnet i Real Madrid.

Karoline Smidt havde debut i Fortuna den 4. august 2012 og nåede 97 kampe, inden hun i 2018 skrev kontrakt med Turbine Potsdam. Hun var tilknyttet landsholdstruppen, men så meldte skaderne sig. Efter at være kommet tilbage et par gange valgte Karoline at sige stop og studerer nu til fysioterapeut.

Emma Snerle debuterede i Fortuna den 20. maj 2017 og nåede 98 kampen inden hun skiftede til West Ham United i 2022. Emma er i dag også med på det danske landshold.

Caroline Rask i Fortuna den 27. april 2011. Caroline spillede ikke færre end 201 kampe i Fortuna. I dag spiller hun, efter at have været den vej af italienske Milan for hollandske PSV Eindhoven . Det er blevet til 8 a-landsholdskampe samt en del kampe for ungdomslandsholdene.

Caroline Møller fik debut hos Fortuna den 9. september 2015. Hun spillede 112 kampe i Fortuna inden turen i 2020 gik til Milan. Her tilbragte Caroline et år, inden hun fortsatte til spanske Real Madrid, hvor hun altså i dag er på sammen med Signe Bruun. Caroline er også dansk landsholdsspiller.

Sara Thrige debuterede for Fortuna den 9. august 2017. Indtil 2021 nåede hun at spille 106 kampe og så fristede udlandet. Turen gik til A. C. Milan, hvor hun stadig spiller. Sara Thrige hører også til i den danske landsholdstrup.

Ida Guldager kom til Fortuna i 2017 og debuterede den 26. september. Hun nåede at spille 30 kampe på Fortunas førstehold. Ida er den eneste af de 7, der har tilbragt et par dage på Dana C>up Sportscenter, der har valgt at blive i Danmark. Hun rejste hjem til fødebyen Kolding, så dagens Fortunahold møder hende flere gange om året.