Emilie Henriksen vender hjem til OB

0
521
Emilie Henriksen. Foto: OB

OB fortsætter oprustningen til forårets kvalifikationsspil. Nyeste spiller er en gammel kending, Emilie Henriksen, der vender hjem efter flere år i Sverige og Tyskland

Det er syv år siden, at Emilie Henriksen forlod OB og Odense for at spille fodbold i først Brøndby og siden Sverige og Tyskland. Senest har Emilie Henriksen repræsenteret SV Duisburg i Tyskland, hvor hun har fået masser af spilletid i Bundesligaen. Men nu vender Emilie Henriksen retur til Danmark og OB, hvor hun har skrevet kontrakt til 2016.

”Jeg er først og fremmest meget interesseret i projektet, som jeg finder meget interessant. Derudover synes jeg også det er en fed mulighed at kunne spille og træne under den nye træner Kristian Mørch, som jeg har hørt meget godt om. OB Q har præsenteret en spændende plan for mig, der blandt andet indeholder muligheden for, at jeg også kan udvikle mig som træner,” siger Emilie Henriksen til klubbens hjemmeside.

“Det er en fed mulighed at kunne spille og træne under den nye træner Kristian Mørch, som jeg har hørt meget godt om”

Emilie Henriksen får primært en rolle i forsvaret men kan også dække andre positioner:

“Jeg kommer jo med en alsidighed, som gør at jeg også kan bruges andre steder på banen. Og så er det meningen, at jeg skal kunne trække på erfaringen til at lede de andre og så selvfølgelig udvikle mine lederegenskaber,” siger hun til OB.dk.

Hun ved, hvad der skal til 

Sportschef John Bæksted er begejstret over tilgangen:

”Det er helt kanon, at det lykkedes at lande en aftale med Emilie. For det første kommer hun med nogle fremragende egenskaber og kompetencer. For det andet, så har hun en fortid hos os og ved derfor hvad der skal til for at få succes i den stribet trøje,” siger han til klubbens hjemmeside.

Emilie Henriksen står noteret for 2 A-landskampe og blev senest udtaget til landsholdet i november 2022, dog uden at spille. Hun står desuden noteret for 54 U-landskampe og 9 mål.

Hun har vundet DM guld og pokalen, spillet 10 Champions League kampe og var med til at spille Duisburg  op i Bundesligaen.