Klubber går sammen: Flere piger til fodbold på Frederiksberg

0
605
Foto: Peter Ahm

KB, FB, FA2000 og DGI Storkøbenhavn går sammen om projektet ’Flere piger til fodbold på Frederiksberg’, der skal få flere piger i alderen 3-9 år ud på fodboldbanerne

KB, FB, FA2000 og DGI Storkøbenhavn er gået sammen for at få flere piger til at spille fodbold på Frederiksberg. Projektet ’Flere piger til fodbold på Frederiksberg’ skal få flere piger i alderen 3-9 år ud på fodboldbanerne. Det strækker sig over hele 2024 og 2025.

”Vi er gået sammen for at samle alle stærke kræfter i de tre klubber om vores fælles ambition. Den er, at mange flere piger skal opleve den glæde og det fællesskab, fodbolden rummer. Vi vil skabe en kultur for, at Frederiksberg-piger selvfølgelig spiller fodbold,” siger Keld Jørgensen, fodboldformand i KB, i en pressemeddelelse.

De tre klubber etablerer en række events og tiltag over de næste to år. Der vil blive afholdt en lang række fællestræninger og events, fx ’Tag din veninde med til træning’.

”For at give pigerne det bedst mulige tilbud skal vi tænke i helheder. Vi skal blive rigtig dygtige til at se pigefodbold ud fra dels pigernes, dels forældrenes og dels trænernes perspektiv. Kvalitet i træningen, det sociale element og rollen som forældre-træner er grundsten i projektet,” siger Henrik Amdi Madsen, formand i FB.

Parterne i det nye projekt, der skal få flere piger til fodbold på Frederiksberg.

Projektet har fire primære indsatsområder:

  • Organisering af fodboldtilbud til piger; herunder træningsmiljøer og matchning på niveau
  • Det gode klubmiljø samt pigers trivsel og fællesskaber
  • Rekrutteringsindsatser målrettet piger
  • Rekruttering og uddannelse af trænere og inddragelse af forældre

”Én ting er, at pigerne skal synes, det er sjovt, når de er til træning. Men for at det kan lade sig gøre, skal vi have opbygget en tilstrækkelig kvalificeret træner-gruppe. Det er vi meget bevidste om at tage ansvar for. Organisering er centralt for at lykkes,” påpeger Tommy Burmeister, formand i FA2000. Projektet er støttet af ’Bevæg dig for livet – Frederiksberg’, Kultur- og Fritidspuljen i Frederiksberg Kommune samt Frederiksbergfonden.

Hvis du er interesseret i at høre mere om projektet, så kontakt enten Martin Busk (FB) på mb@frederiksberg-boldklub.dk, Allan Hansen (FA2000) på ah@fa2000.dk eller Kim Toft (KB) på kt@kbboldklub.dk