Julie Tavlo bliver sportslig ansvar for pigefodbold i Fremad Valby

0
2142
Julie Tavlo Petersson er ny sportslig ansvarlig for pigerne i Valby Fremad. Foot: Fremad Valby

Fremad Valby har ansat Brøndby-spilleren Julie Tavlo Petersson som sportslig ansvarlig for pigefodbold. Målet er at få mange flere piger til at spille fodbold

En af Gjensidig Kvindeligaens store profiler skal nu være med til at give pige- kvindefodbold et løft i Fremad Valby.

Det er Julie Tavlo Petersson, forsvarsspiller i Brøndby og tidligere landsholdsspiller, der er hyret som sportslig ansvarlig for pigefodbolden i Valby-klubben, der er nabo til Valby Idrætspark, hvor Frem spiller.

”Vi vil gerne have mange flere piger på banerne. Derfor ledte vi efter en rollemodel, som helt konkret skal stå i spidsen for et initiativ, der kan engagere flere piger i fodboldsporten,” fortæller Fremad Valbys formand Steen Pedersen til TV2 Kosmopol.

Flere piger til at spille fodbold

Til FODBOLD FOR PIGER fortæller Julie Tavlo om sit nye fuldtidsjob, som hun skal passe ved siden af topfodbolden i Brøndby:

”Min primære opgave er, at jeg skal lede pigeafdelingen. Herunder sørge for at rekruttere trænere og spillere. Jeg skal kvalitetssikre træninger og sørge for, at alle omkring pigeafdelingen er godt klædt på til at løfte deres opgaver, og for at opnå det overordnede formål: at gøre Fremad Valby endnu mere attraktiv. Vi skal have flere piger til at spille fodbold. Der er et kæmpe potentiale, og det skal vi som klub udnytte,” siger hun.

“Der er et kæmpe potentiale, og det skal vi som klub udnytte”

Målet er at få 350 kvindelige spillere i pigeungdomsafdelingen:

”Det er en stor opgave, og det kræver meget arbejde på og udenfor banen. Men det er opgaver, jeg føler mig godt klædt på til, og jeg ser enormt meget frem til at komme i gang med,” siger Julie Tavlo.

Julie Tavlo i en Champions League-kamp for Brøndby. Foto: Fodboldforpiger.dk

Fortsætter i Brøndby

34-årige Julie Tavlo fortsætter i Brøndby, som fører Gjensidig Kvindeliga:

”Jeg ser det som en fordel, at jeg stadigvæk har fingeren på pulsen i forhold til kvindefodbold. Jeg er der, hvor det sker. Jeg er en del af udviklingen på banen, og nu får jeg også lov til at bidrage til udviklingen udenfor banen,” siger Julie Tavlo.

Den nye satsning er blevet mulig takket være en ny hovedsponsor- aftale med FB gruppen A/S, som blandt andet står bag omdannelsen af Grønttorvet i Valby.