Sydfyn vil være centrum for pigefodbolden

0
1272
Foto: Yilmaz Polat

Skolerne i Oure og Fortuna Svendborg er gået sammen og har dannet klubben Fortuna Oure. Samarbejdet har til formål at styrke talentudvikling og elitefodbold for piger fra hele landet. DBU-licens til klubben er i sigte.

Er du pige og vil du spille fodbold på højeste plan, skal du komme til Sydfyn. Så kort kan det siges, hvis du spørger formanden for Oure Fodbold Akademi, Johnny Vaaben Johansen. Sammen med Flemming Kvist Andersen, formand i Fortuna Svendborg og fodboldtrænerstaben på Skolerne i Oure, har Johnny Vaaben Johansen længe kæmpet for at styrke talentudvikling og elitefodbold for piger på Sydfyn. Med det nye samarbejde er der taget et kæmpe skridt i den rigtige retning, skriver Oure og Fortuna Svendborg i en pressemeddelelse.

”Vi har så mange dygtige pigefodboldspillere i Danmark, og især her på Sydfyn. Ved at lave denne holdsammenlægning med Fortuna, får vi de allerbedste rammer og forudsætninger for at tiltrække landets dygtigste pigefodboldspillere. Så hvis du vil noget med din fodbold, skal du komme til Sydfyn”, lyder det fra Johnny Vaaben Johansen.

“Så hvis du vil noget med din fodbold, skal du komme til Sydfyn”

Foto: Yilmaz Polat

Vil være pigefodboldens mekka

Det kræver mange ressourcer at lave talentudvikling på højt niveau. Derfor står Skolerne i Oure og Fortuna-Svendborg også stærkere ved at gå sammen i det nye projekt Fortuna Oure. Skolerne i Oure har en lang række professionelle fodboldtrænere, gode faciliteter i form af fodboldbaner og styrketræningslokaler samt fysisk træner og mentaltræner. Alt sammen noget, der kommer til at have stor betydning, når der skal søges om DBU-licens til det nye holdsamarbejde.

Håbet er, at projektet kan være med til at tiltrække landets dygtigste pigefodboldspillere til Oures efterskole og gymnasium. Forventningerne om at skabe et af landets bedste talentudviklingsmiljøer for unge pigefodboldspillere er høje, hvis du spørger fodboldtræner på Oure Kostgymnasium Allan Birger Jensen, som er en af drivkræfterne bag den nye holdsammenlægning.

Foto: Yilmaz Polat

”Den her holdsammenlægning mellem Oure og Fortuna vil gøre det nemmere for piger i efterskole- og gymnasiealderen at fortsætte med at dyrke deres fodbold på højt niveau. For mange er det svært at finde tid til både at gå på efterskole eller i gymnasiet, mens de spiller fodbold mange gange om ugen, men hos os på Oure får de mulighed for at samle det hele. Både skole og fodbold foregår på samme matrikel med de bedst tænkelige faciliteter”, fortæller Allan Birger Jensen, som sammen med tidligere landsholdsspiller Marlene Kristensen skal stå i spidsen for projektet.

“Det vil gøre det nemmere for piger i efterskole- og gymnasiealderen at fortsætte med at dyrke deres fodbold på højt niveau”

DBU-licens venter rundt om hjørnet

Klubsammenlægningen Fortuna Oure er nu en realitet og dækker holdene fra U13 til senior. Næste skridt bliver at klargøre klubben til at søge DBU-licens i sommeren 2025. Fællestræningerne mellem Fortuna og Oure starter op her i januar og dækker holdene fra U13 til senior.

”Vi er meget glade for, at holdsammenlægningen nu er på plads, og vi for alvor kan tage næste skridt med at styrke elitefodbold på pigesiden, ligesom vi i mange år har gjort på drengesiden sammen med SfB. Vi er meget optimistiske og tror på, at vi sammen med Fortuna og den kommende DBU-licens kan skabe et enormt attraktivt talentudviklingsmiljø for pigefodboldspillere fra hele landet”, afslutter Johnny Vaaben Johansen.

Foto: Yilmaz Polat