Fælles dansk-svensk drøm om EM-slutrunde for kvinder i 2029

0
430
Dansk jubel på Viborg Stadion, da landsholdet i efteråret slog Tyskland i Nation League med 2-0. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Det danske og svenske fodboldforbund vil sende en fælles ansøgning til UEFA om at blive vært for europamesterskaberne for kvinder i 2029

Står det til det danske og svenske fodboldforbund, så skal Danmark og Sverige være vært for et fælles EM for kvinder i 2029.

De to fodboldforbund DBU og SVFF meddeler, at de vil lave en fælles ansøgning. Tidligere har de fire nordiske lande forsøgt at få værtsskabet for EM i 2025, men det gik i stedet til Schweiz, og DBU og SVVF vurderer, at det er lettere at få et værtsskab for to lande frem for fire lande.

“De to lande havde gerne gentaget et fælles nordisk bud med fire værtslande, men ifølge evalueringen af det tabte bud på 2025-værtskabet er sandsynligheden for at vinde næste gang langt større, hvis alene to lande står som arrangør. Logistik, undgåelse af lange rejseafstande, faciliteter og et øget fokus på bæredygtighed – også i fodbold – er væsentlige argumenter herfor,” skriver DBU på sin hjemmeside.

DBU ser Parken, Brøndby og et nyt stadion i Aarhus som mulige EM-stadions. De endelige stadions og værtsbyer vil dog først blive afklaret senere, når de to fodboldforbund officielt skal byde på værtskabet, skriver dbu.dk.

Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

DBU-formand tror på “uforglemmeligt” EM

Jesper Møller, formand i DBU, er overbevist om, at Danmark og Sverige i fællesskab kan skabe et uforglemmeligt europamesterskab:

”Fodbold for piger og kvinder i Danmark og Europa er i rivende udvikling med stigende interesse og flere piger og kvinder, der spiller fodbold. Det var en kæmpe skuffelse, at vi ikke fik lov til at afvikle et EM for kvinder i 2025 sammen med vores nordiske venner. Vores landshold skal opleve en stor turnering på hjemmebane. Derfor forsøger vi nu igen i et samarbejde med Sverige. Det har langt større chance, end hvis vi igen ville være fire lande,” siger Jesper Møller til dbu.dk.