Kvindefodbold sætter ny transferrekord

0
1205
Sanne Troelsgaard er en af de spillere, der har fået ny klub i januars transfervindue. Landsholdspilleren skiftede på en fri transfer til de italienske mestre fra AS Roma. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Da transfervinduet lukkede i januar, var der handlet kvindelige fodboldspillere for 2,1 millioner dollar på verdensplan. Det er ny rekord

357 kvindelige professionelle fodboldspillere skiftede klub på verdensplan i januars transfervindue. Det er stort set samme antal som sidste år, hvor 356 skiftede klub. Men denne gang er der blevet betalt transfers for flere af spillerne, og priserne på spillere er også steget. Det fremgår af en ny rapport fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

I alt blev 42 af de 357 spillere i januar handlet for et transferbeløb. Sidste år var det kun 32, der skiftede på en transfer. Og den samlede transfersum er i år 150 % større end i januar 2023, skriver Ritzau.

Beløbet stiger hvert år. Tilbage i 2020 var den samlede transfersum kun på 194.000 dollars, svarende til 1,3 mio. kroner.

Årets dyreste handel havde colombianske Mayra Ramirez i centrum. Hun blev solgt fra spanske Levante til engelske Chelsea for 450.000 euro, svarende til 3,4 millioner kroner.

Der er dog stadig lang vej op til transfersummerne i mændenes verden. I følge Ritzau blev der i januars transfervindue handlet mandlige fodboldspillere for 1,46 milliarder dollar, svarende til til 10,2 milliarder danske kroner.