Stor amerikansk interesse for Dana Cup

0
479

Stor amerikansk interesse for Dana Cup

Af: Dana Cup Hjørring

Omkring 10.000 amerikanske fodboldtrænere og ledere havde mulighed for at stifte bekendtskab med Dana Cup i Hjørring, da begivenheden blev præsenteret på United Soccer Coaches Convention 2024 i Anaheim ved Los Angeles.

Alison Leigh Forman, Jette Andersen og Bob Knudsen Andersen fulgte op på en mangeårig tradition, da de i et lidt lunere Californien hentede inspiration samtidig med, at de fik fortalt rigtig mange amerikanere og en del fra andre nationer om, hvad men kan opleve i Hjørring i uge 30 hvert år, og allerede her om godt et halvt år.

For mange var det en reel øjenåbner, da de fik kendskab til Dana Cup, der samler godt 1.000 hold fra ca. 45 nationer. Muligheden for at komme til at møde så mange, forskellige jævnaldrende på fodboldbanen skabte forundring og pirrede nysgerrigheden. Det vil man gerne være med til at opleve.

Delegationen fra Dana Cup fortæller om trænere og klubansvarlige, der beslutter sig for at rejse til Dana Cup med adskillige hold allerede her i 2024. Der har gennem årene været adskillige amerikanske hold med på Dana Cup (1.104), og det ser det nu ud til, at amerikanernes interesse er kraftig stigende.

Dana Cups stand i Californien fik ganske stort besøg af unge fodboldspillere, som kunne tænke sig oplevelsen i Danmark, og de blev ekstra motiveret gennem Dana Cup-souvenir, som konstant kan minde dem om, hvor de skal møde den store fodboldoplevelse.

For Dana Cups medarbejdere i Californien blev det en oplevelse der inspirerede på adskillige fronter.

I løbet af de tre dage, udstillingen var åben, blev det også til møder med samarbejdspartnere. Bl.a. blev det til en god snak med SELECT-direktør Peter Knap, da SELECTS stand blev besøgt. Dana Cup-kampene afvikles med SELECT-bolde i 2023 oven i købet med den bæredygtige PLANET-bold.

Alle udtrykte stor begejstring for oplevelserne i Californien, og forventer, at de allerede til sommer kommer til at opleve effekten af det amerikanske fremstød.