Lille tilskuerfremgang i kvindeligaen, men de store kampe mangler

0
736
Der er stadig mange ledige sæder, når der spilles kampe i Gjensidige Kvindeliga. Her fra weekendens kamp mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland. Foto: Jess M. Madsen

2023-2024-grundspillet i Gjensidige Kvindeliga samlede i gennemsnit 406 tilskuere pr. kamp. Ligachef Nicolai Kaas Nordstrøm fortæller til DR, at fokus fremover bliver at skabe store kampe med mange tusinde tilskuere

Det går fremad, men ikke særligt hurtigt. Sådan er status på tilskuerudviklingen i Gjensidige Kvindeligaen, hvor målsætningen for fem år siden lød på, at der i 2024 i gennemsnit skal være 550 tilskuere pr. kamp.

Så mange er der ikke endnu. Gennemsnittet i grundspillet i 2023-2024-sæsonen lyder på 406 tilskuere – en fremgang på 34 fra 372 i grundspillet i 2022-2023 og fra 170, da målsætningen blev formuleret i 2019.

Ligachef: Fin fremgang, men…

Men ligachef Nicolai Kaas Nordstrøm er dog ret sikker på, at målsætningen fra 2019 vil blive nået til sommer. Det siger han til DR. Han erklærer sig også glad for, at det går fremad. Men ligachefen er dog ikke tilfreds, og dét han især ærgrer sig over, er manglen på “store kampe”, hvor der kommer mange tusinde tilskuere.

“Vi har fin fremgang, men det er slet ikke optimalt. Sådan er det også ude i verden. Bundniveauet i kvindefodbold er enormt lavt, når det kommer til tilskuertal,” siger Nicolai Kaas Nordstrøm til DR, som har skrevet en længere artikel om tilskuerudviklingen i dansk kvindefodbold.

“Bundniveauet i kvindefodbold er enormt lavt, når det kommer til tilskuertal”

“Det samme gør sig gældende i Sverige og Norge, som vi sammenligner os med. I Sverige har de til gengæld knækket koden, når de laver en kamp med 17.000 tilskuere i Hammarby. Der halter vi efter,” fortsætter ligachefen.

1000 tilskuere pr. kamp om fem år

Nicolai Kaas Nordstrøm fortæller, at målsætningen om fem år er 1000 tilskuere i gennemsnit pr. kamp.

“Jeg er ret sikker på, at vi når målsætningen fra 2019 til sommer. Dengang troede man ikke på det, fordi det var ambitiøst, og nu sidder jeg og er lidt skuffet over, at vi ikke er flere. Men jeg er ærgerlig over, at vi ikke kan lave de store kampe, hvor der mange tusinde tilskuere. Det bliver et stort fokus fremadrettet,” siger Nicolai Kaas Nordstrøm til DR.

Læs artiklen på DR: Ligachef om dansk kvindefodbolds tilskuertal: ‘Slet ikke optimalt’