Brøndbys kvinder indlemmes i det professionelle selskab

0
626
Brøndby IFs administrerende direktør Ole Palmå orienterer om den historiske beslutning. Foto: Brøndby IF

Brøndbys kvinder bliver nu en del af samme selskab, som driver Brøndbys superligahold. “Vi har et stort ønske om at fortsætte med at styrke vores engagement i kvindefodbold,” siger bestyrelsesformand Jan Bech Andersen

Brøndby IFs kvindeligahold bliver nu en del af det professionelle selskab, Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S, som også huser Brøndby IFs superliga-hold og Brøndby Masterclass. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

“Vi har et stort ønske om at fortsætte med at styrke vores engagement i kvindefodbold. De seneste år har vi investeret mange millioner i at løfte vores kvindehold yderligere, og vi tror på, at dette næste skridt vil bidrage til en endnu stærkere struktur og organisation på tværs af vores klub, samtidig med vi kan fortsætte med at spille med om titler og jagte europæisk succes,” siger bestyrelsesformand Jan Bech Andersen til hjemmesiden.

Stærkere fundament for kvinderne

Kvinderne har hidtil været en del af Brøndbyernes Idrætsforening. Ved at indlemme holdet i professionelle selskab kan der skabes en mere sammenhængende og integreret struktur i klubben, siger administrerende direktør Ole Palmå:

“Det vil uden tvivl fremme samarbejdet på tværs af klubben og styrke den langsigtede bæredygtighed. Det vil samtidig give et stærkere fundament for kvinderne, og på sigt kan det bidrage til at tiltrække talentfulde spillere og partnere, som kan være med til at løfte yderligere,” siger han i en udtalelse – og fortsætter:

“Vores tilgang er, at vi tager et skridt ad gangen. Vi har i de sidste par sæsoner allerede væsentligt øget vores bidrag til kvindeholdets budgetter, ligesom vi i denne sæson har øget kvindeholdets synlighed på vores platforme ganske markant, og den naturlige udvikling ønsker vi at fortsætte. Det er vores håb, at vi kan få klubbens eksisterende fans til i endnu højere grad at støtte op om kvindeholdet samt tiltrække nye fans, så vi i fællesskab kan løfte kvindefodbolden”.