Flere piger skal spille fodbold i Lolland Kommune

0
230
Formand DBU Lolland-Falster, Michael Skaarup, og borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen. Foto. DBU

Flere piger til fodbold og tættere tilknytning mellem børn og de lokale fodboldklubber. Det er indholdet i den forlængelse af velfærdsalliancen, som Lolland Kommune har indgået med DBU og DBU Lolland-Falster

Flere piger skal begynde til fodbold i Lolland Kommune, og de lokale fodboldklubber skal tættere på kommunens børn. Det er nogle af ambitionerne i den ‘velfærdsalliance’, som Lolland Kommune har med DBU og DBU Lolland-Falster og som nu er blevet forlænget til 2026.

“Vi har ambitioner om, at endnu flere piger og drenge bliver en del af fodboldens fællesskab og får gode oplevelser. Det er fantastisk, at vi i samarbejde med fodboldklubberne og Lolland Kommune kan understøtte muligheden for, at drenge og piger i kommunens klubber fortsat har de bedste forudsætninger for at samles om fodbolden,” siger DBU’s formand, Jesper Møller, til dbu.dk.

“Vi har ambitioner om, at endnu flere piger og drenge bliver en del af fodboldens fællesskab”

Jesper Møller, DBU’s formand

Blandt nye tiltag lyder, at ‘Bold & Bevægelse, der vandt ‘Årets Fodboldaktivitet 2023’, skal indkorperes i kommunens fodboldklubber. Derudover vil man især sikre bedre vilkår for klubbernes pigespillere.

Med i Get’ Movin

Desuden får kommunens fodboldklubber mulighed for at blive en del af DBU og Nordea-fondens indsats Get Movin’, der har til formål at få flere piger og kvinder ind i fodboldens fællesskaber.

”Det er vigtigt, at sport ikke kun handler om eliten, men også om bredde og fællesskab. Vores foreningsliv er med til at binde os sammen, og jeg håber, at vi med velfærdsalliancen kan bidrage til at sikre, at endnu flere får lyst til at komme ud og være med på grønsværen, få sved på panden og blive en del af de sociale fællesskaber i vores foreningsliv,” siger Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

Aftalen indeholder også tiltag, som skal sikre den fortsatte udvikling af motionstilbud til voksne. Der er samtidig fokus på at styrke frivilligheden hos fodboldklubberne gennem workshops og tilpassede klubudviklingsforløb.

Formand DBU Lolland-Falster, Michael Skaarup, og borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen. Foto. DBU

Den genforhandlede aftale løber frem til 2026.