Fortsat spænding i guldkampen: Alle tophold sejrede i weekenden

0
466
Brøndby IF vandt sikkert hjemme foran et taltstærkt publikum. Foto: Brøndby IF

Guldkampen lever i Gjensidige Kvindeliga, efter at topholdene FC Nordsjælland og Brøndby IF begge vandt i weekenden. HB Køge vandt også og har stadig mulighed for at vinde DM-guld

Alle tre hold, der er en del af guldkampen, vandt deres kampe i weekendens runde af Gjensidig Kvindeliga. FC Nordsjælland slog Fortuna Hjørring 1-0, HB Køge vandt sikkert 4-0 over Kolding IF og Brøndby vandt søndag 4-0 over AGF. Dermed er der tæt på maksimal spænding før de to sidste runder.

Mange fremmødte fans i BIF

For lidt over en uge siden vandt Brøndby hjemme over AGF i pokalsemifinalen og spillede sig dermed videre til pokalfinalen. Søndag blev det så til anden sejr i træk over aarhusianerne. Denne gang en stensikker 4-0 sejr med en kæmpe opbakning på lægterne.

Et fyldt tribuneafsnit havde meget at juble over, for bolden nettede hele fire gange. Herrerne skulle spille guldkamp på Brøndby Stadion, og det var tydeligt, at det ekstra mange tilskuere til kvindernes kamp.

Allerede efter otte minutter kunne de mange fremmødte fans juble, da Natalia Wrobel gjorde det til 1-0. Brøndby fortsatte i samme stil og gik til pause med en 3-0-førring på mål af Nanna Christiansen og Cecilie Buchberg.

I 2. halvleg fik sidste uges matchvinder Dajan Hashemi gjort det til 4-0. Dermed kunne hun for anden kamp i træk lukke kampen.

Med en sejr søndag ligger Brøndby fortsat på 2. pladsen med 42 point.

Der var ekstra mange tilskuere på lægterne til søndagens kamp mod AGF. Samme dag kunne Brøndbys herrer nemlig blive mestrer. Det sidste mislykkedes, men kvinderne har stadig en chance for at tage guldet. Foto: Brøndby IF

Flere 4-0-sejre

Brøndby var ikke det eneste hold, der nettede fire gange i weekenden. HB Køge var nemlig på besøg i Kolding IF lørdag.

Allerede efter tre minutter scorede Daisey Cleverley for udeholdet, og igen i det 11. minut var det Cornelia Kramer, Køges topscorer, der nettede. Cecilie Fløe scorede i det 32. minut, så Køge kunne gå til pause med en 3-0-føring. Daisey Cleverley scorede igen i 2. halvlegtil kampens resultat: 4-0.

Med en sejr er det fortsat muligt, at de tredobbelte danske mestre kan tage guldet.

Fire målscorer og en keeper, der holdt nullet i HB Køges 4-0 sejr over Kolding IF. Foto: HB Køge

FCN stadig i front

FC Nordsjælland vandt lørdag hjemme over Fortuna Hjørring og fører fortsat ligaen. Holdet vandt 1-0 på mål af 20-årige Anna Walter i det 74. minut. Efter en første halvleg uden scoringer, hvor begge hold stod stærkt defensivt, fik nordsjællænderne alligevel nettet efter en anden halvleg med meget mere energi.

Træner Chris Sargeant var glad efter lørdagens sej. Til FCN’s hjemmeside siger han:

“Jeg er virkelig glad for, at vi skaber et resultat på hjemmebane og foran fansene”.

FC Nordsjælland fører fortsat Gjensidig Kvindeliga efter lørdagens sejr over Fortuna Hjørring. Foto: FC Nordsjælland

Tæt i de to sidste runder

Med sejr til de tre tophold lever guldkampen for alvor med to runder igen. FC Nordsjælland fører ligaen med 44 point, Brøndby ligger toer med 42 point og på en tredjeplads ligger HB Køge med 39 point og er fortsat inde i guldkampen, hvis alt går deres vej.

Næste kamp er først om to uger, da der er landsholdspause i næste weekend. Brøndby gæster Fortuna lørdag d. 8 juni og HB Køge skal en tur til AGF samme dag, mens FC Nordsjælland og Kolding først spiller søndag i den anden sidste runde.