Ingen fælles ungdomsrækker på Sjælland efter sommerferien

0
2175
Amager Pigefodbold på Vildbjerg Cup i 2023. Amager Pigefodbold er en af de klubber, som bliver ramt, når det efter sommerferien er slut med fælles Øst-rækker på Sjælland. Foto: Amager Pigefodbold

Strid mellem DBU Sjælland og DBU København betyder, at der ikke bliver nogen fælles Øst-rækker efter sommerferien

Hvis du vil se en ungdomskamp mellem et hold fra DBU Sjælland og DBU København, så skal du skynde dig. Efter sommerferien er det nemlig slut med fælles Øst-rækker på Sjælland. En strid mellem DBU Sjælland og DBU København betyder, at der ikke bliver ungdomsturneringer med hold fra begge lokalunioner. Det rammer hårdt i København, hvor der kun bliver få hold til at fylde de enkelte rækker.

“Jeg har meget svært ved at se at det muligt at få lavet attraktive rækker for pigeholdene,” lyder det fra en frustreret Claus Schreiner Andersen, der U18 træner i Amager Pigefodbold.

“Jeg har meget svært ved at se at det muligt at få lavet attraktive rækker for pigeholdene”

”Der vil komme endnu større niveauforskelle, og med stor sandsynlighed vil klubberne i langt højere grad oprette privatturneringer uden om DBU København og DBU Sjælland,” siger Claus Schreiner Andersen, der også sidder i styregruppen for Amager Pigefodbold, der er et klubsamarbejde mellem AB Tårnby, Tårnby FF og Hekla.

“For Amager Pigefodbold betyder det helt konkret, at det bliver vanskeligere at skabe et attraktivt tilbud, der kan udfordre alle piger turneringsmæssigt. Kampmulighederne i det etablerede system bliver mindre, og det betyder, at vi må gå andre veje,” siger Claus Schreiner Andersen.

Strid om DBU Bredde

Præcis hvorfor det er kommet så vidt, er lidt svært at få overblik over. Det er tilsyneladende et spørgsmål om anerkendelse af DBU Bredde, der har udløst et sammenbrud i forhandlingerne om at forlænge den eksisterende samarbejdsaftale, der bl.a. omfatter turneringssamarbejdet om Øst-rækkerne.

“DBU Sjællands bestyrelse mener, at anerkendelse af DBU Bredde bør være en forudsætning for et samarbejde og er af den opfattelse at, det er nødvendigt, at parterne arbejder aktivt indenfor rammerne af DBU Breddes struktur for at sikre de bedste betingelser for dansk breddefodbold. Dette har DBU Sjællands bestyrelse ønsket at indskrive i samarbejdsaftalen. På den baggrund har DBU Københavns bestyrelse desværre ikke ønsket at forlænge de eksisterende samarbejdsaftaler,” skriver DBU Sjælland på sin hjemmeside.

Hos DBU København lyder forklaringen sådan her:

“DBU København anerkender de politiske uenigheder i DBU Bredde, men mener naturligvis, at det politiske arbejde ikke skal påvirke vores fælles turneringer. Et sådan ultimativt krav hører ikke hjemme i en aftale, hvor fokus er at give de bedste turneringsmuligheder for DBU Sjællands og DBU Københavns klubber, hold og spillere,” skriver DBU København på sin hjemmeside.

Træner: Det er pinligt – DBU må på banen

Sammenbruddet er kommet bag på mange klubber, der ikke anede, at det var kommet så vidt i forhandlingerne mellem de to lokalunioner. For nylig var der et dialogmøde for klubber under DBU København. Her var der ifølge FODBOLD FOR PIGERs oplysninger heftig kritik af, at det ikke er lykkedes at lave en aftale.

På pigesiden er der yderligere utilfredshed med, at U13-U15-rækkerne fortsætter på drengesiden, mens der ikke bliver fælles U13 og U14 rækker på pigesiden.

Claus Schreiner Andersen konstaterer, at striden betyder, at der nu bliver et langt dårligere turneringstilbud i Østdanmark. Han kalder det pinligt, at det er kommet så vidt:

”Det er for fodbolden pinligt, at det er nået så langt, at uenigheder på bestyrelsesgangene kommer til at gå ud over fodbolden,” siger Claus Schreiner Andersen – og fortsætter:

”Hos drengene er den kritiske masse så stor, at det måske går an. For pigefodbolden bliver det en katastrofe. Jeg vil ikke blande mig i, hvem der har ret, men det er pinligt at konflikten i DBU Bredde er kommet så langt. DBU centralt må på banen og få mæglet en løsning – allerhelst i dag,” siger han.

”Det er for fodbolden pinligt, at det er nået så langt, at uenigheder på bestyrelsesgangene kommer til at gå ud over fodbolden”