Grønt lys fra DBU: FC Midtjylland får kvindehold fra 1. juli 2024

0
711
Vildbjerg er i foråret med i kampen om at rykke op i den næstbedste fodboldrække. Foto: Daniel Stentz / FC Midtjylland

Dansk Boldspil Union (DBU) og moderklubberne har nu sagt god for samarbejdsaftalen mellem FC Midtjylland og Vildbjerg SF om kvindefodbold. Ambitionen er, at FC Midtjylland kan spille med i Gjensidig Kvindeliga fra sommeren 2025

Så har DBU officielt givet grønt lys til, at FC Midtjylland kan lancere et kvindehold fra 1. juli 2024. FC Midtjylland skriver på sin hjemmeside, at DBU har godkendt en samarbejdsaftale om en overbygning mellem FC Midtjylland og Vildbjerg SF, og at aftalen er blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling i Vildbjerg SF og i de øvrige moderklubber, Herning Fremad og Ikast FC.

Samarbejdsaftalen betyder, at FC Midtjylland overtager Vildbjerg SF’s licens. Vildbjerg SF spiller netop nu med om oprykning til den næstbedste række. Målet er, at FC Midtjylland fra sommeren 2025 har et hold med i landets bedste række.

“Vi har lagt en plan i flere etaper. Hvis alt går, som vi håber, spiller vi i Gjensidige Kvindeliga den 1. juli 2025,” siger marketing- & supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær.

“Det er vores mål at skabe et hold, der spiller med i toppen af Danmarks bedste række og samtidig gør sig gældende i Europa. I samarbejde med de stærke kræfter i Vildbjerg skal vi videreudvikle et konkurrencedygtigt og bæredygtigt setup. Det kræver hårdt arbejde, og vi er klar over, at det kommer til at tage tid, men vi er 100% engageret,” fortsætter han.

“Det er vores mål at skabe et hold, der spiller med i toppen af Danmarks bedste række og samtidig gør sig gældende i Europa”

Samarbejdsaftalen betyder også, at talentholdene U13, U14, U16 og U19 vil bære FCM-logoet fra den 1. juli 2024.

Samarbejde med skoler

Foruden samarbejdsklubberne er FC Midtjylland også aktive i pigefodbold på idrætsfriskolen Guldminen og på Idrætsefterskolen ISI, som i forvejen samarbejder med Vildbjerg SF, og der samarbejdes dertil med Herning Elite og talentklasserne på Brændgårdskolen.

“Vi tager teten på at skabe de bedst mulige rammer, så vi kan animere endnu flere til at dyrke sporten, og sikre at de dygtigste piger kan accelerere deres udvikling lokalt. Det er vigtigt for os, at fundamentet udgøres af de talenter, som er her i regionen. De får nu muligheden for at udleve deres drøm,” siger Preben Rokkjær.