DBU Sjælland om strid med DBU København: “Vi er nødt til at respektere DBUs love”

0
865
Amager Pigefodbold på Vildbjerg Cup i 2023. Amager Pigefodbold er en af de klubber, som bliver ramt, når det efter sommerferien er slut med fælles Øst-rækker på Sjælland. Foto: Amager Pigefodbold

DBU Sjælland er “meget bekymret” over konsekvenserne, efter at DBU Sjælland og DBU København ikke har kunnet enes om at fortsætte de fælles turneringer. Men DBU Københavns krav gør det umuligt at overholde DBUs love, lyder det fra DBU Sjælland

DBU Sjælland “har strakt sig meget langt” i forhandlingerne men DBU København. Men til sidst var DBU Sjælland nødt til at sige fra på grund af “respekt og anerkendelse” af DBUs love. Derfor er det ikke lykkedes at forlænge aftalen mellem de to lokalunionerne, og derfor bliver der ingen fælles turneringer efter sommerferien på Sjælland.

Sådan lyder forklaringen fra DBU Sjælland, som har svaret på en række spørgsmål fra FODBOLD FOR PIGER om sammenbruddet i forhandlingerne mellem de to lokalunioner.

Vi har stillet begge unioner de samme spørgsmål. DBU København svarede for nogle dage siden, og nu DBU Sjælland sendt sine svar. Vi har blandt andet spurgt, om der gøres nogle forsøg op at genåbne forhandlingerne, da der er stor frustration i klubberne over, at der ikke bliver nogen fælles turneringer.

LÆS OGSÅ: Oprykning til 2. division påvirkes af strid mellem lokalunioner

Til det svarer DBU Sjælland:

“Vi er også meget bekymrede for, at den politiske uenighed kommer til at ramme klubberne, og vi håber derfor, at DBU København, som en helt naturlig forudsætning, vil anerkende vores fælles demokratiske struktur og samarbejde i DBU Bredde, så vi kan fortsætte det brede turneringssamarbejde og igen sikre en tryg ramme for vores klubber og sammen fortsætte med at udvikle dansk breddefodbold. Netop af hensyn til klubberne h
ar vi i meget lang tid strakt os så langt, som vi mener er forsvarligt. Men nu er vi kommet dertil, hvor det kommer til at gå ud over klubberne, hvis der ikke er en bred anerkendelse af DBU Bredde hos alle lokalunionerne,” skriver DBU Sjælland – og fortsætter:

“Ifølge DBU’s love er der tre medlemmer af DBU, nemlig Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen og DBU Bredde. Det er vi helt grundlæggende nødt til at respektere og anerkende. Vi mener i øvrigt også, at det er den rigtige struktur. Altså at breddefodbolden har én fælles stemme. Vi har behov for at stå sammen, for på den måde står vi stærkest, og det er i vores medlemsklubbers interesse”.

“Vi har behov for at stå sammen, for på den måde står vi stærkest”

DBU København vil mødes

Forhandlingerne mellem de to lokalunioner brød sammen i starten af maj, men som FODBOLD FOR PIGER fortalte i sidste uge, så sendte DBU København den 29. maj et brev til DBU Sjælland med en opfordring til, at der holdes et møde mellem de to lokalunioners bestyrelse.

Til spørgsmålet om, hvad DBU Sjælland siger til denne invitation, svarer kommunikationschef Peter Otto Vest Hansen:

“Vi er som udgangspunkt altid åbne for dialog. Men bestyrelsen har endnu ikke forholdt sig til invitationen. Det vil ske snarest muligt”.

LÆS OGSÅ:

DBU København vil mødes med DBU Sjælland: “Vi er fortsat klar til samarbejde”

Vrede over stop for fælles ungdomsrækker på Sjælland: “Man tager pigerne som gidsler”

Oprykning til 2. division påvirkes af strid mellem lokalunioner