Vrede over stop for fælles ungdomsrækker på Sjælland: “Man tager pigerne som gidsler”

0
1052
BK Union blev i januar udnævnt til Get Movin-klub. Det betyder, at klubben forpligter sig til at gøre en ekstra indsats for at løfte indsatsen for pige-kvindefodbold. Foto: BK Union

Det er slut med fælles ungdomsrækker på Sjælland efter sommerferien, fordi DBU Sjælland og DBU København ikke kan enes om at fortsætte turneringssamarbejdet. “Pigefodbolden bliver taget som gidsler,” lyder det fra københavnerklubben BK Union

Der er langt fra DBUs slogan “En del af noget større”, og så til den situation, som pigerne i klubber under DBU København og DBU Sjælland vil befinde sig i efter sommerferien.

Et sammenbrud i forhandlingerne mellem de to lokalunioner om at forlænge den eksisterende samarbejdsaftale om bl.a. turneringer betyder, at der ikke bliver nogen fælles ungdomsrækker i Østdanmark. Så fra at være “en del af noget større”, bliver mange pigehold fra næste sæson en del af noget meget mindre.

Det gælder blandt andet hos BK Union i København, og her er der stor frustration over situationen.

“Det er en meget ærgerlig situation. Som alle andre klubber er vi i den situation, at pigefodbolden er mindre i volumen end drengefodbolden. Derfor kan holdene ikke matches nogenlunde jævnbyrdigt i København alene. Derfor bliver pigerne gidsler i det her,” siger Jeppe Ottow, der er sportschef for pigeafdelingen i BK Union.

“Vi skyder hverken på DBU Sjælland eller DBU København som enkelte lokalunioner. Men vi kritiserer processen og de vilkår, vi får ud af det, efter en udefra set underlig magtkamp med alt for mange følelser involveret, som har taget resultatet et uhensigtsmæssigt sted hen for pigefodbolden,” fortsætter han.

“….en udefra set underlig magtkamp med alt for mange følelser involveret”

Vil finde alternativer udenom DBU

Sportschefen fortæller, at BK Union nu vil forsøge at finde alternativer for deres 1. hold.

“Dét, vi som klub kan gøre, er at bruge DBU Københavns turneringstilbud på breddesiden, og så må vi til at finde alternativer til vores hold på øverste niveau. Vi vil som klub formentlig komme til at tilmelde færre turneringshold og så må vi forsøge at finde gode oplevelser til piger med ekstra fodboldsult udenom DBU. Det kan være at kigge mod Sverige eller andet spændende” siger Jeppe Ottow.

Mens det er slut med alle fællesrækker for piger, så fortsætter U13-U15-rækkerne på drengesiden. Det er der også stor utilfredshed med:

“Vi er i vores pigeafdeling meget ærgerlige over den måde det især rammer U13- og U14 ligarækkerne. Vi har i BK Union 40 piger på hver af disse to årgange. Det er 80 piger bare hos os. Fra U12 og nedad må vi se hvordan det går,” siger Jeppe Ottow.

“Vi er i vores pigeafdeling meget ærgerlige over den måde det især rammer U13- og U14 ligarækkerne”

Appel til DBU: Slå i bordet

Han appellerer til DBUs hovedorganisation om at træde til og redde trådene ud.

“Vi savner en moderorganisation der slår i bordet og tager vare på deres medlemmer og taler de to lokalunioner på plads eller sætter en ramme for dem, så det cirkus der har varet i mange år mellem de to lokalunioner bliver ordnet på en acceptabel måde for alle,” siger Jeppe Ottow.

FODBOLD FOR PIGER skrev søndag om sagen. Her kan du læse de to lokalunioners forskellige forklaringer på, at forhandlingerne brød sammen:

Ingen fælles ungdomsrækker på Sjælland efter sommerferien

Striden drejer sig om DBU Bredde. DBU Sjælland ville have, at det skulle skrives ind i aftalen, at der arbejdes indenfor rammerne af DBU Bredde. DBU København mente omvendt ikke, at det hørte hjemme i den fælles aftale, “hvor fokus er at give de bedste turneringsmuligheder for DBU Sjællands og DBU Københavns klubber, hold og spillere,” som det lød i en pressemeddelelse, som DBU København har udsendt.

Læs mere her: Ingen fælles ungdomsrækker på Sjælland efter sommerferien