FC Midtjylland klar til kvindefodbold: De første ni kontrakter på plads

0
8270
Keeper Katrine Thisgaard er en af de spillere, der foreløbig er blevet præsenteret i FC Midtjylland. Hun ses her med Thomas Hammelev Larsen, der bliver direktør for FCM Kvindefodbold, og sportschef Anders Madsen.

Nedtællingen er i fuld gang til FC Midtjyllands indtog i kvindefodbolden. De seneste dage er der skrevet kontrakt med ni spillere, heriblandt flere ungdomsspillere, og flere er på vej

Der er travlt på kontorerne hos FC Midtjylland, som 1. juli lancerer kvindefodbold, når den jyske storklub overtager licensen fra Vildbjerg SF.

I løbet af de seneste dage er den ene kontrakt efter den anden blevet underskrevet med spillere, som enten skal spille 1. division eller U19 i den nye sæson. Hele ni kontrakter er der blevet indgået på kort tid, og der er flere på vej i den kommende dage, fremgår det.

De fleste kontrakter er indgået med nuværende Vildbjerg SF-spillere, men der hentes også spillere til Herning udefra. I forvejen har en del af de nuværende førsteholdsspillere kontrakter med Vildbjerg SF, som FC Midtjylland overtager.

De ni nye kontraktspillere er disse:

Lykke Koch Jensen. Foto: FC Midtjylland

Lykke Koch Jensen (17 år), nuværende Vildbjerg SF, tidligere Brande IF og Ikast FC:

“Lykke kommer fra Brande IF og senere Ikast FC, og hun har en helt ekstremt stærk træningsmentalitet, hvor hun altid gør alt, hvad hun kan. Lykke er defensivt rigtig stærk i sit duelspil, ligesom hun taktisk er dygtig i sin positionering, og den kompetence skal udvikles yderligere, så Lykke bliver endnu dygtigere i sit offensive spil,” siger sportschef for FCM Kvindefodbold, Anders Madsen, til Vildbjerg SF Elites facebookside.

Maya Lefeuvre. Foto: FC Midtjylland

Maya Lefeuvre (16 år), der har spillet i Vildbjerg og har haft sin fodboldmæssige opvækst i Ikast FC og Sunds IF:

“Maya er en spiller, der har et højt topniveau som stopper, og som har afgørende kompetencer gennem en god atletik, en stærk boldomgang og en høj spilintelligens. Hun har alle fodboldmæssige forudsætninger for at blive en profil på højeste niveau,” siger sportschef Anders Madsen.

Hannah Widt Fruensgaard. Foto: FC Midtjylland

Hannah Widt Fruensgaard (17 år) skifter til FCM Kvindefodbold fra Silkeborg Q:

“Vi er glade for – i konkurrence med klubber fra Gjensidige – at have tilknyttet Hannah, og vi tror på, at vi kan forløse Hannahs store potentiale i vores gode miljø. Hannah er en offensiv spiller, der både kan spille central og på siderne. Hun har et godt drive med bolden, en rigtig god teknik og et godt offensivt blik for spillet, hvilket vil gøre hende til en trussel for de fleste modstandere,” siger sportschef Anders Madsen.

Katrine Thisgaard. Foto: FC Midtjylland

Keeper Katrine Thisgaard (23 år) er netop vendt hjem til det midtjyske fra USA:

“Katrine var vores 1. valg på keeperpositionen, og vi har store forventninger til hende i det gode keepermiljø med Marína Stefanikova og Sofie Hoffmann. Katrine kommer fra collegefodbold i USA, og hun har gode lederegenskaber, er god med fødderne og har en god atletisk teknik, der kan give mange gode redninger. Katrine er ligeledes en person, der kan influere i omklædningsrummet og skal med sin alder tage et stort ansvar på vores unge hold,” siger sportschef Anders Madsen.

Lærke Mølholm Jørgensen. Foto: FC Midtjylland

Lærke Mølholm Jørgensen (15 år), der har spillet i Vildbjerg i to år og kommer fra Snejbjerg, hvor hun har haft sin fodboldmæssige opvækst:

“Vi er glade for, at Lærke har valgt at skrive kontrakt med os efter 2 år i klubben. Lærke har åbenlyse kompetencer som angriber, hvor hendes timing i løb, en rigtig god teknik og en atletisk lovende fysisk pakke giver hende muligheder for at udvikle sig til en angriber og målscorer med mange centrale kompetencer. Lærke er også næste år U16-spiller, og hun fortsætter på TAK. Vi vil gennem stimulering i forskellige træningsmiljøer flytte hende i det rigtige tempo, og hun er en spiller, som vi har store forventninger til fremadrettet,” siger sportschef Anders Madsen.

Ida-Sofie Hostrup Rathe. Foto. FC Midtjylland

Ida-Sofie Hostrup Rathe (17 år), der har spillet de seneste 3 år i Vildbjerg og inden da i Snejbjerg og Ikast FC:

“Ida-Sofie er prototypen på en FCM-spiller med sin enorme arbejdsradius og løbekapacitet, som sammen med en stærk mentalitet kan give os som klub og hold det dynamiske udtryk, som skal kendetegne os. Ida-Sofie har en god teknisk pakke, og hun er lærevillig og vil udvikle sig yderligere i de kommende år,” siger sportschef Anders Madsen.

Ida Skræddergaard Philipsen. Foto: FC Midtjylland

Ida Skræddergaard Philipsen (15 år), der de seneste to år spillet i Vildbjerg, og inden da spillede i Ikast:

“Ida er en spiller med ekstremt veludviklet teknik og offensiv spilintelligens, der giver et voldsomt højt topniveau på bolden. Vi er glade for, at Ida ser os som det bedste sted at fortsætte sin udvikling, hvor vi især arbejder på den fysiske kapacitet, så Ida kan være endnu mere dominerende i kampene. Ida har i 7.-9. klasse gået på TAK og skal i den kommende sæson gå på ISI, hvor det gode samarbejde mellem FCM og ISI vil understøtte hendes fodboldmæssige og menneskelige udvikling,” siger sportschef Anders Madsen.

Julie Breiner Astrup. Foto: FC Midtjylland

Julie Breiner Astrup (17 år), der det sidste år været en del af Vildbjerg SF, hvor hun har spillet en vigtig rolle både på U19 og 1. divisionsholdet. Før spillede hun i Team Odense Q:

“Julie kom til os fra Odense gennem vores gode samarbejde med ISI Idrætsefterskole og fortsætter på Ikast Gymnasium og Sportsstar college, hvilket give hende optimale muligheder for at fortsætte sin udvikling. Vi er glade for, at Julie fortsætter sin udvikling hos os, selvom hun havde andre muligheder, og Julies gode venstrefod og gode boldbehandling er central for vores ambition om at dominere kampene. Julie har en høj evne til at træne og lære, og derfor tror vi på, at Julie i vores miljø udvikler sig til at blive en profil på højeste niveau,” siger sportschef Anders Madsen.

Caroline Cunha Randolf. Foto: FC Midtjylland

Caroline Cunha Randolf (16 år), som skifter til FC Midtjylland fra FC Nordsjælland, hvor hun har spillet de seneste syv år:

“Caroline er en spiller, som vi forventer os meget af, da hun med sin gode spilintelligens og stærke teknik vil kunne gøre en forskel i vores offensive fase. Caroline er også en polyvant spiller, der kan spille alle positioner i bagkæden og på den centrale midt. Caroline er årgang 08 og kommer til at starte op med vores U19 efter sommerferien,” siger sportschef Anders Madsen.

LÆS OGSÅ:

Grønt lys fra DBU: FC Midtjylland får kvindehold fra 1. juli 2024