Årgang 98 tager det første skridt mod landsholdet

0
943

DBU-repræsentanterne i gang med at bedømme spillerne under den første samling i Espergærde forrige søndag. Thomas Rasmussen får assistance af Lærke Lindgreen, der til dagligt spiller på Skjolds 1.divisionshold, Therese Olesen, der målmand i Brøndbys 3F-ligatrup, og den tidligere Brøndby-spiller Mia Lund.

DBU U-14 Center Øst er i gang med at finde de bedste fodboldpiger i alderen 12-13 år. De skal på sigt kæmpe om at komme med i truppen til U16-landsholdet, som er det yngste ungdomslandshold under DBU

Det er et barsk udskillelsesløb, som op mod 100 af regionens bedste fodboldpiger i alderen 12-13 år har deltaget i de sidste par uger.
DBU U-14 Center Øst er i gang med at finde den trup, som til foråret skal kæmpe med piger fra resten af Danmark om en plads i truppen til et kommende U16-landshold. Det er sket ved foreløbig to træningssamlinger i Espergærde i sidste og forrige weekend, og efter hver samling har en del af pigerne fået en mail med den skuffende besked om, at de er sorteret fra.

Efter første træningssamling røg over halvdelen af pigerne, og efter den seneste samling søndag, er truppen nu nede på 27 piger.
“Det er allerførste trin på vejen til at finde spillere til A-landsholdet,” forklarer Thomas Rasmussen, der i 14 år har haft ansvaret for træningssamlingerne og den efterfølgende udvælgelse af spillere.

“Det er altid svært at skulle vælge nogen fra, men det giver mig en vis sindsro at vide, at jeg i de 14 år aldrig har fravalgt nogen, som siden er kommet på A-landsholdet,” konstaterer han.

Giver sig fuldt ud
Bortset fra den knap så behagelige tjans med at skulle vælge fra, så nyder Thomas Rasmussen samlingerne, hvor han oplever, at pigerne giver sig fuldt ud.
“Det er fedt at se, at de er så meget på. Men det kræves der også af pigerne. Hvis de skal videre i landsholdssystemet, skal de populært sagt ville det så meget, at de vælger en træningssamling med DBU frem for deres mors fødselsdag,” siger DBU-repræsentanten.

Det er hans ansvar at finde en trup, som kan begå sig, når de bedste årgang 1998-piger fra hele landet samles til et DBU-stævne i Jylland i pinsen.

“Det er alene talentet der afgør, hvor mange der bliver udtaget i denne omgang. Men selv om en spiller bliver valgt fra, så er der stadig en mulighed for at komme med. Hvis man har haft en dårlig dag eller har været meget nervøs på grund af udtagelsen, så er det bare et opkald fra træneren og så kommer jeg ud og kigger på spilleren i klubbens eget miljø,” siger Thomas Rasmussen.

Højt niveau
Han roser de lokale klubber for deres arbejde med spillerne:
“Niveauet er blevet højt, især de seneste to år. Til den seneste samling i søndags var der et rigtigt højt niveau hos de 50 spillere, som deltog,” siger han.