Danmark slog brasilianske stjerner

0
1026

En klog taktik og en stærk holdpræstation. Med den cocktail lykkedes det natten til fredag det danske kvindelandshold at slå et stjernespækket brasiliansk landshold med 1-0 i den træningsturnering i Sao Paolo i Brasilien, som holdet deltager i.

Målet faldt på hjørnespark i det 76. minut. Kristine Pedersen lagde et godt fladt indlæg, Line Røddik headede bag ud, og her stod  Sanne Troelsgaard, som scorede sikkert. Stor jubel i den danske lejr, og dyb skuffelse blandt de 4.000 brasilianske fans, rapporterer Lennart Weber, som dækker træningsturneringen for kvindelandsholdets sponsor, 3F.

Kampen var meget jævnbyrdig, men Danmark spillede en stærk forsvarskamp , hvor det lykkedes at lukke godt ned for de brasilianske angribere, som blandt andet tæller verdens bedste kvindelige fodboldspiller, Marta da Silva. I 2. halvleg var kræfterne ved at slippe op hos flere danske spillere, men tre indskiftninger skabte fornyet energi hos Danmark, som sluttede kampen klart bedst, ifølge 3F.

”Den danske trænerstab fortjener også stor ros for en klog taktik. Landstræner Kenneth Heiner-Møller havde på forhånd erkendt, at Brasilien mand mod mand er et bedre hold, og derfor drejede det sig for Danmark om at komme til at spille 2 mod 2 eller 3 mod 3. I denne type spil er Danmark et bedre hold, fordi vi er bedre til at kombinere og skabe angrebsåbninger,” skriver Lennart Weber.

Sejren gør Danmark til puljevinder, og dermed skal der spilles finale på søndag om 1. pladsen i ”Torneio Internacional Cidade de Sao Paulo Futebol Feminino”. Her er modstanderen igen Brasilien.