Danny Jung: Tårnhøjt niveau hos nye årgange

0
875
U14-holdet fra DBU Østsjælland i kamp mod et svensk hold ved en samling i november.
U14-holdet fra DBU Østsjælland jubler efter en scoring mod et svensk hold ved en samling forleden.

Talentmassen i dansk pigefodbold bliver større og større. U16-landsholdets træner Danny Jung har i fire år arbejdet som både landstræner, KTU-træner og ansvarlig for DBUs U15-samlinger i Østdanmark, og han konstaterer, at mængden af talenter i de nye U15- og U14-årgange er langt større end for bare fire år siden:

”Det, jeg har set på de nuværende U14-samlinger, er helt vanvittigt. Topniveauet på de mest spændende spillere er noget, man ikke har set før. For fire år siden var der vel et par stykker på hver U14-center , som var spændende, men nu er der langt flere,” siger Danny Jung med henvisning til de seks DBU-samlinger med U14-piger, som kører i øjeblikket. Det er dem, der efter sommerferien skal levere spillere til de to U15-samlinger, som siden skal levere 35 spillere til bruttotruppen for U16-landsholdet.

”Det generelle niveau er bare øget betragteligt i løbet af de sidste fire år. Det vil give et kæmpe boost til pigefodbolden og til vores fremtidige virke på landsholdene,” siger Danny Jung, som forklarer udviklingen med at stadig flere piger spiller fodbold, at de har spillet hele deres barndom og at de ofte har spillet sammen med drenge.

Også U15-årgangen, som Danny Jung har meget berøring med som både landstræner og talenttræner, har et meget højt niveau, siger han:

”1997-årgangen er den bedste U15-årgang jeg har set i de fire år, jeg har arbejdet i DBU. Jeg tror, at de bliver modbydelige at spille mod – på den gode måde, forstås,” siger U16-landsholdets træner.

Læs også:

Sådan spiller og træner U16-landsholdet

Sådan kommer du på U16-landsholdet