Den amerikanske liga lukker – fodboldstjerner jagter nyt job

0
1015

Forestil dig at, at du pludselig får besked om, at dit hold ikke kommer til at spille fodbold i år, fordi turneringen lukker på grund af dårlig økonomi.

Det er situationen for alle spillerne i den amerikanske Womens Professionel Soccer League (WPS), som huser nogle af verdens bedste kvindelige fodboldspillere, blandt andet den brasilianske superstjerne Marta da Silva.

Turneringen af brudt sammen på grund af økonomiske problemer. Den er indtil videre lukket frem til 2013, og selv om der officielt arbejdes på at få startet turneringen op igen til næste år, så er det tvivlsomt om det vil lykkes.

Lukningen har sendt en lang række stjerner på jagt efter nye arbejdsgivere. Marta da Silva har ifølge rygterne forhandlet med flere svenske og en tysk klub, og andre stjerner skulle allerede være på plads i den svenske liga. Det  gælder blandt andet den australske landsholdsangriber Lisa De Vanna, som har tegnet kontrakt med Linköbing FC, der har danske Marianne Gajhede på holdet.

3f.dk/fodbold har flere rygter om de stjerner, der er på vej fra WPS – læs her:

Den amerikanske liga brudt sammen