Harder og Nadim: Tyresö har verdensklasse

0
1675
Pernille Harder forsøger at komme fri af en modstander i lørdagens træningskamp. Foto: Steen Trolle
Pernille Harder forsøger at komme fri af en modstander i lørdagens træningskamp. Foto: Steen Trolle

Det var et hold af verdensklassespillere, som lørdag aften gav Skovbakken en rundbarbering på kunstgræsbanerne i Brøndby.

Det var de to landsholdsspillere Pernille Harder og Nadia Nadim enige om, da de gjorde status over kampen mod Tyresö FF, som vandt hele 7-0 over Skovbakken i den minitræningsturnering, som Brøndby har arrangeret for to svenske og danske hold i denne weekend.

Pernille Harder.

Tyresö FF, som havde danske Line Røddik Hansen med, har i vinterpausen forstærket sig med flere topspillere, hvoraf brasilianeren Marta da Silva og den spanske angriber Veronica Bouchete har været de mest omtalte, og især den sidste gjorde et stærkt indtryk i Brøndby, hvor hun scorede tre af Tyresö FFs mål.

”De er et klassehold. Vi starter egentlig meget godt ud og spiller godt op med dem. Jeg tør at have bolden og spille den rundt. Så kommer de så på 1-0, men det synes jeg egentlig også vi kommer over det. Men så skruer de bissen på, og til sidst knækker vi sammen og de får scoret en masse gange,” sagde Pernille Harder i minutterne efter kampen.

Den danske landsholdsangriber viste kampen igennem flere prøver på de driblinger og gennembrud, som i december fik brasilianske pressefolk til at kalde hende ”den blonde Marta” ved firenationers turneringen i Brasilien.

”Der er jo ikke så meget andet at gøre end at prøve. Vi skal jo forsøge at komme frem til nogle målchancer,” som Harder nøgternt konstaterede om kampen, som hun trods det store nederlag synes kunne bruges til meget:

”Ja, vi kan bruge den til rigtig meget. Vi har spillet mod et af verdens bedste hold, så vi har virkelig fået en mulighed for at måle os mod de allerbedste”.

Samme holdning havde holdkammeraten Nadia Nadim, som blev skiftet ud, da der manglede cirka 20 minutter:

Nadia Nadim

”Det var en god træningskamp mod nogle verdensklassemodstandere. De var virkelig skarpe og stærkt besatte på alle pladser, så det var godt at blive prøvet mod dem,” sagde Nadia Nadim.

Hos Tyresö FF var der selv sagt stor tilfredshed med målfesten:

”Det var skønt at få udbytte af vores spilovertag. Spillerne fik vist at de kan afslutte. Det var både langskud, indlæg og stikninger, der førte til målene,” skriver klubben på sin hjemmeside, hvor det konstateres at Tyresö FF nu har scoret 22 gange og kun lukket to mål ind i fem træningskampe.

Læs også: Skovbakken fik lussing af svensk tophold

Se billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside