325 piger til skolestævne i Hillerød

0
1011

Årets udgave af Novo Nordisk Skolestævne trak 325 piger fra Hillerøds 0.-6. klasser til Hillerødsholmskolen. Stævnet, som HGI Damefodbold arrangerer, skal give flere piger lyst til at spille fodbold

Tekst: Steen Trolle / Fotos: John Jessen Hansen

”Jeg vil gerne begynde at gå til fodbold…”.

Sådan vil det formentlig lyde henover aftensmaden hos en del familier i Hillerød og omegn i disse dage.

I de sidste to weekender har 325 piger fra 0.-6. klasserne på Hillerøds skoler nemlig deltaget i det store Novo Nordisk Skolestævne, som HGI Damefodbold arrangerer. Og hvis det går, som det plejer, som vil stævnet tænde fodboldlysten hos adskillige af de piger, der ikke spillede fodbold i forvejen.

”Stævnet er vores vigtigste måde at rekruttere nye medlemmer på. Men vi gør det ikke kun for at rekruttere spillere. Det er også en stor tilfredsstillelse i sig selv at opleve stævnet og se den glæde, som pigerne har ved at spille fodbold,” siger John Bjørn Olsen, der er næstformand i HGI Damefodbold.

Han erklærer sig meget tilfreds med stævnet, der blev afviklet på Hillerødsholmskolen. På et enkelt område, har Novo Nordisk Skolestævne dog ikke levet op til forventningerne. Nemlig når det gælder de mindste klasser, hvor der i år har været betydeligt færre tilmeldinger end der plejer.

”Vi har nok ikke været gode nok til at markedsføre stævnet overfor de mindste klasser. Derfor overvejer vi at lave en ny aktivitet senere på året for de mindste, f.eks. et udendørsstævne med tremands-hold,” siger John Bjørn Olsen.

Selv om der kun var tre 0. klasses-hold, der havde meldt sig i år, så fik også de mindste spillet masser af fodbold. Da turneringen var slut, blev der nemlig arrangeret en lille fodboldskole for 0.-2. klassesholdene.

”Det gjorde vi for at sikre, at pigerne fik spillet tilstrækkelig med fodbold, og det blev en kæmpe succes hos både børn og forældre, ” fortæller John Bjørn Olsen.