Nyt stort Brøndby-nederlag til Lyon

0
1367
Mia Brogaard i kamp med Lyons svenske angriber Lotta Schelin. Foto: John Jessen Hansen
Mia Brogaard i kamp med Lyons svenske angriber Lotta Schelin. Foto: John Jessen Hansen

”Det er de kommende Champions League-vindere, vi har mødt”.

Sådan lød det fra Brøndbyangriberen Kristina Kragh, efter at Brøndby onsdag aften tabte 4-0 til franske Olympique Lyonnais (Lyon) i returkampen i kvartfinalen i kvindernes Champions League.

4-0 blev også resultatet i den første kamp for uge siden i Frankrig, og dermed sluttede Brøndbys Champions League-eventyr med et samlet 8-0-nederlag til et hold, som Brøndby-træner Peer Lisdorf har udråbt til verdens måske bedste klubhold.

Brøndby havde et par muligheder i onsdagens returkamp på Brøndby Stadion. Franskmændene kom foran efter 10 minutter, men efter 25 minutter havde Brøndbys australske angriber Michelle Heyman en dobbeltchance, der var tæt på at give en udligning.

Men kort før pausen kom Lyon på 2-0, og fra starten af anden halvleg skruede franskmændene  op for presset og bragte sig på 3-0. I slutningen af kampen slækkede de regerende Champions League-mestre lidt på trykket, men de fik alligevel scoret til 4-0, og dermed fik Lyon understreget, at fransk topfodbold stadig er nogle niveauer over dansk topfodbold.

Som anfører Malene Marquard Olsen sagde efter kampen:

”Jeg ville gerne kunne sige, at vi var lige hælene på Lyon, men jeg må nok erkende, at vi stadig et stykke vej fra dem. De er et utroligt sammenspillet hold, de kender hinandens løb utroligt godt, og så har de en meget bred trup. De skifter jo tre spillere ind i løbet af anden halvleg, som alle er landsholdsspillere og som har samme niveau, som dem der starter inde,” sagde Malene Olsen.

Brøndbyanføreren ærgrede sig over nederlaget men var tilfreds med indsatsen i specielt første halvleg:

”Jeg synes faktisk, at vi i første halvleg formår at spille med dem. De får så to lidt uheldige mål , men det er det bedste vi har spillet i de to kampe. I anden halvleg bliver vi lidt mere pressede, og det er selvfølgelig altid en tam fornemmelse at tabe 4-0, men alt i alt kan vi være tilfredse med vores Champions League-deltagelse. Jeg synes, vi har fået vist, at vi et stærkt hold, der kan nå rigtig langt,” sagde Malene Olsen.

Brøndbytræner Peer Lisdorf var i store træk også tilfreds:

”Det var en væsentlig anden kamp end i Lyon. Det glæder mig rigtig meget, at vi turde prøve at spille med dem. Selv om de lagde pres på, så turde vi godt vende spillet og prøve at spille den op nede fra og prøve at få nogle dybe bolde af sted til angriberne. At de så scorer et par mål, som vi under normale omstændigheder burde have forhindret, det er selvfølgelig lidt bittert. Men alt i alt synes jeg, vi er lige med dem i første halvleg,” sagde Peer Lisdorf.

Se mange flere billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Foto: John Jessen Hansen.