10 KoldingQ-spillere hædret for landsholdsdebut

0
1416
Ni af ti prismodtagere. Christina Beck var fraværende på grund af en fodboldtur til USA.
Ni af ti prismodtagere. Christina Beck var fraværende på grund af en fodboldtur til USA.

10 spillere fra KoldingQ blandt de 91 idrætsfolk fra Kolding Kommune, som lørdag blev hædret for deres indsats i sportsåret 2011. Hæderen understreger KoldingQs succes med at udvikle talenter

Af Steen Trolle

Der blev sat en tyk streg under KoldingQs succes med at satse på elitefodbold, da Kolding Kommune lørdag aften hædrede lokale sportsfolk, som i 2011 ”på fornemmeste vis har repræsenteret Kolding og opnået resultater på højeste niveau i idrætten”.

91 sportsfolk fra 23 idrætsforeninger i kommunen var på scenen for at blive hædret, og ikke færre end 10 af dem kom fra KoldingQ. Så mange KoldingQ-spillere har nemlig fået landsholdsdebut i 2011, hvilket er et af kriterierne for at få del i den kommunale hæder.

For få år siden havde KoldingQ ikke eneste landsholdsspiller. Men siden en gruppe frivillige ledere fra tre lokale fodboldklubber gik sammen om projekt KoldingQ for syv år siden, har der været arbejdet målrettet på at skabe en eliteorganisationen, og lørdagens prisuddeling var et kontant bevis på, at indsatsen har båret frugt.

KoldingQ spiller nu med i både U18 DM og 3F Ligaen, og når U19-landsholdet 2.-10. marts deltager i træningsturneringen La Manga i Spanien, så har KoldingQ flest spillere med i truppen.

”Da vi startede, havde vi en masse talenter, men ingen elite. Derfor gik vi sammen om at skabe en talentudviklingsproces, hvor vi opstillede nogle ambitiøse mål. At vi nu er nået så langt skyldes, at nogle fantastisk engagerede mennesker – trænere, frivillige og forældre – har valgt at bruge en masse tid og ressourcer på projektet,” siger Jan Hoedt, der er kommunikationschef i KoldingQ.

Nu søger de bedste til Kolding

Da projektet startede, havde klubberne svært ved at holde på de bedste spillere, som søgte til de større klubber i regionen. I dag er udviklingen vendt, så KoldingQ er den klub, som mange talenter fra regionen vælger at søge til.

”Vi meldte meget ambitiøst ud, og det rygtedes i regionen, så pigerne begyndte at søge til Kolding. Det fik også vores egne piger op på dupperne, fordi de oplevede, at der blev konkurrence om pladserne med talentfulde piger til udefra,” forklarer Jan Hoedt, som understeger, at KoldingQ fortsat prioriterer et stærkt socialt sammenhold højt.

Det er ikke alle målsætninger, der er blevet indfriet. Ambitionen om at vinde U18 DM-rækken er endnu ikke blevet til virkelighed, men klubben har også flyttet sit fokus, forklarer Jan Hoedt:

”Nu har vi mere fokus på talentudvikling i forhold til 3F Ligaen, hvor målet er at komme op blandt de bedste. Vi er stolte af at have så mange spillere med på ungdomslandsholdene, og nu handler det om at kunne blive ved med at holde på spillerne. Det tror vi på vi kan, fordi vi kan tilbyde dem spilletid i 3F ligaen og fordi de fortsat at være en del af et spændende talentudviklingsprojekt,” siger Jan Hoedt, KoldingQ, der som noget af det nyeste har indgået et samarbejde med håndboldklubben KIF Kolding om at få spillere fra KoldingQ med på håndboldklubbens akademi, hvor unge elitesportsfolk kan kombinere uddannelse, morgentræning og fysisk træning.

Disse KoldingQ-spillere blev hædret lørdag af Kolding Kommune, fordi de har haft landsholdsdebut i 2011. Pigerne fik alle en t-shirt og et gavekort til sportsudstyr:

  • Signe Boysen, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.16
  • Louise Dannemann Eriksen,landsholdsdebutant 2011 på DBU U.16
  • Christina Beck, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.17
  • Julie Marie Terkelsen, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.16 og 17
  • Rikke Ilkjær, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.19
  • Natasha Bach Rathkjen, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.19
  • Nikoline Løvgren Frandsen, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.19
  • Carola Reusing Schneider, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.19
  • Camilla Marie Simonsen, landsholdsdebutant 2011 på DBU U.23
  • Merete Greisen, landsholdsdebutant 2011 på DBU A-Landsholdet