Birgit Prinz

34-årige Birgit Prinz stoppede karrieren i denne uge efter en fantastisk karriere, hvor hun har vundet to verdensmesterskaber og er blevet kåret til verdens bedste tre gange

Af Mikkel Tandrup

En af kvindefodboldens største navne, den mangerårige tyske landsholdsspiller Birgit Prinz, sagde i denne uge farvel til en fantastisk fodboldkarriere.

Birgit Prinz takket af med en testimonialkamp på sin gamle hjemmebane, Frankfurter Volksbank Stadion. Her blev hun hyldet af 6534 fans, som så en kamp mellem det tyske landshold og Frankfurt. Birgit Prinz spillede en halvleg for hver af holdene og den tidligere målsluger scorede ét mål for begge i kampen, der endte med en 6-3 sejr til landsholdet.

”Det har været en sjov aften, og alle havde en god dag. Jeg har haft en flot karriere,” sagde Birgit Prinz efter kampen.

Birgit Prinz fik allerede i 1992 debut i den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen. Her spillede hun for FSV Frankfurt. I en alder af blot 16 år debuterede hun i 1994 på det tyske landshold mod Canada. Birgit Prinz kom ind og scorede det afgørende mål. I 1995 blev hun den yngste spiller nogensinde, der deltog i en VM-finale. Det er en rekord, som stadig holder.

Birgit Prinz kan blandt meget andet se tilbage på en fodboldkarriere, hvor hun har vundet to verdensmesterskaber, fem europamesterskaber og er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller tre år i træk. Hun har desuden vundet The Golden Ball ved VM 2003 og deler titlen som ”alle tiders VM-topscorer” med den brasilianske superstjerne Marta Da Silva. Begge har scoret 14 mål.

På klubplan har den nu 34-årige tyske angriber været helt ustyrlig foran målet. 378 mål i 327 kampe i hendes to perioder hos 1. FCC Frankfurt taler sit helt eget sprog.