EM-optimisme hos U17-pigerne: ”Vi kan gå hele vejen”

0
1485
Målmand Maria Christensen tror på, at Danmark har holdet til at gå videre til EM i Schweiz.
Målmand Maria Christensen tror på, at Danmark har holdet til at gå videre til EM i Schweiz.

U17-landsholdstræner Anders Damgaard har på forhånd peget på målmand Maria Christensen som en af nøglespillerne i den kommende uges EM-kvalifikationskampe. Men også højresiden i form af Ida Karstoft og Frederikke Thøgersen, der begge spiller i Thisted, bliver vigtige i bestræbelserne på at sikre EM-billetten. FODBOLD FOR PIGER har mødt de under landsholdstræningen i Vedbæk, hvor vi fik en snak om deres forberedelser og tanker frem mod kampene mod Holland, Sverige og Finland

Af Simon Stjerne Hansen

Når de danske U17-piger torsdag aften løber ind på Gentofte Stadion til den første af tre EM-kvalifikationskampe,  så er det med en efterhånden rutineret sikker sidste skanse i målet.

Målmand Maria Christensen har efterhånden prøvet lidt af hvert trods sin forholdsvis unge fodboldkarriere. Hun er til daglig målmand i 3F ligaen, hvor hun med Team Viborg kæmper for at blive i den bedste række. Hun spiller sin tredje EM-kvalifikation, og hun er en af dem, som landstræner Anders Damgaard har udpeget som profiler under de kommende EM-kampe. Selv føler hun sig klar til opgaven og er ikke i tvivl om hvad hun kan bidrage med:

”Jeg er måske en af de mere rutinerede på holdet, så jeg kan bidrage med en masse gejst og kommunikation. Jeg har efterhånden prøvet det nogle gange, så jeg kan forhåbentlig være med til at give den ro nede bagved, som skal til for at vi kan skabe nogle gode resultater”, siger Maria Christensen.

At det ikke bliver nogen let kvalifikation er hun godt klar over. Hun peger på den første kamp mod Holland som en nøglekamp, hvor alle skal spille op til deres bedste for at få tre point med fra Gentofte Stadion.

”Holland er helt sikkert vores sværeste modstander. De har nogle rigtig dygtige spillere. Specielt deres angriber skal vi holde godt øje med. Hun var rigtig farlig da vi mødte dem med U16 landsholdet i Nordic Cup, så forhåbentlig kan vi holde hende fra at score. Ellers er det bare rigtig vigtigt, at vi fokuserer på vores eget spil. Vi har et godt kollektiv og alle spillere er vigtige på vores hold. Vi kender efterhånden hinanden rigtig godt, både styrker og svagheder, og jeg er sikker på, at vi har holdet til at gå hele vejen. Vi tror i hvert fald på det”, lyder det fra den talentfulde målmand.

Thistedspiller Ida Karstoft og Frederikke Thøgersen spiller sammen på både klub- og landshold.

Højresiden er Thisted-siden

Den danske højre side er besat af to stærke Thisted FC-talenter. Ida Karstoft og Frederikke Thøgersen har sat sig hårdt på de to pladser og bliver i fællesskab en vigtig for danskerne. Størstedelen af fodboldopdragelsen er kommet i Thisted, og det er en stor ære for de to piger at kunne trække landsholdstrøjen over hovedet. De to jordnære jyder har begge ben solidt plantet på jorden, men er stadig meget bevidste om den opgave der venter dem. Frederikke Thøgersen fortæller:

”Vi glæder os. Den første kamp mod Holland bliver meget afgørende, så vi er meget opsatte på at skabe et godt resultat. Vi ved at de nok er vores hårdeste modstander, så vi skal være klar fra start, hvis vi skal slå dem.”

Det daglige sammenspil i Thisted FC er en stor fordel for dem på landsholdet;

”Det betyder rigtig meget at vi kender hinanden så godt som vi gør. Vi taler måske til hinanden med en lidt anden tone end man ville gøre til en fra en anden klub. Vi kender også hinandens løbemønstre og vi ved hvordan hinanden skal spilles, så det er helt sikkert en fordel at vi spiller sammen til daglig. Det håber vi også at man kan se i de næste tre kampe,” siger Ida Karstoft.

Frederikke Thøgersen og Ida Karstoft er vilde med forholdene i Vedbæk.

”Forholdene er for fede”

At spille på landsholdet giver store oplevelser. Senest var pigerne en tur på Island og før det, var der EM Kval i Serbien. På trods af at pigerne elsker at komme af sted på nogle gode ture, er det også rart at have hjemmebane for en gangs skyld. Når man så samtidig bliver indkvarteret på fornemme hotelværelser på Hotel Marina og træner på Vedbæk Stadion, ja så er der ingen klager hos pigerne.

”Det er fedt at være på hjemmebane. Det er sjovt at komme ud at rejse, men vi glæder os til at spille nogle gældende kampe i Danmark. Det bliver en stor oplevelse. Det er nogle superlækre værelser på Hotel Marina, og det er sjovt at tænke på, at det er de samme værelser som Laudrup og Schmeichel har boet på. Det giver helt sikkert en speciel følelse. Det er nogle rigtig dejlige faciliteter”, siger  Thistedpigerne.

Du kan støtte U 17-landsholdet til deres første kamp mod Holland torsdag kl. 18.00 på Gentofte Stadion.

Læs også: Professionelle rammer skal hjælpe U17-pigerne til EM

Læs også: BSF-piger skal slås for EM på hjemmebane