Malmö og Katrine Veje buldrer videre i Damallsvenskan

0
829
LdB FC Malmö, der her jubler efter en scoring i en træningskamp mod BSF, slog Kristiansstad.
LdB FC Malmö, der her jubler efter en scoring i en træningskamp mod BSF, slog Kristiansstad.

De svenske mestre LdB FC Malmö slog Kristiansstad og har dermed maksimumpoint i Damallsvenskan.  Linköbing vandt topkampen over Tyresö med 1-0

Af Mikkel Tandrup

De forsvarende svenske mestre LdB Malmö med Katrine Veje på holdet vandt i weekenden endnu en sejr i Damallsvenskan, da det hjemme blev til 5-2 over Johanna Rasmussen og hendes klub Kristianstads DFF. Dermed har Malmö maksimumpoint efter to runder, hvor også Umeå er i top efter 2-0 over bundproppen Ôrebro.

Både Veje og Rasmussen var med i startopstillingen i opgøret i Malmö, hvor Kristianstads kom bedst fra start. Susanne Moberg scorede til 1-0 efter et lille kvarter, men favoritterne fra Malmö svarede hurtigt igen og fik udlignet få minutter senere. Malmö kom også på 2-1 inden pausen og det så ud til, at det svenske tophold ville køre en sikker sejr hjem.

Men ligesom i første halvleg kom Kristianstads bedst ud af starthullerne efter pausen, og udlignede til 2-2. Katrine Veje blev skiftet ud i det 62. minut. og to minutter efter scorede Malmö til 3-2. Herefter stod der Malmö på alt, og det også til 4-2 og 5-2 inden Johanna Rasmussen blev skiftet ud kort før tid. 

Tirsdag aften var der endnu et danskeropgør, da Mariann Gajhede og Linköping tog imod mesterskabsfavoritterne fra Tyresö med superstjernen Marta da Silva og Line Røddik på holdet. Linköbing vandt topopgøret med 1-0 på et mål af veteranen Charlotte Rohlin. Marta da Silva fik i følge expressen.se ikke meget ud af kampen, hvor hun virkede irriteret og frustreret over Linkobing kontante forsvar..

 “Hun bryder sig ikke om nærkampe,” som en Linköbing-spiller sagde efter kampen til expressen.se

Resultater fra 2. runde af Damallsvenskan

  • Örebro – Umeå 0-2
  • Ldb Malmö – Kristianstads DFF 5-2
  • Vittsjö – AIK 3-1
  • Djurgården – Jitex 0-2
  •  Linköping – Tyresö 1-0 

Onsdag den 18 april

  • Piteå – Kopparbergs/Göteborg kl. 19.00