Brøndby og Skjold har kurs mod pokalfinalen

0
802
Lise Munk stod for Brøndbys tredje scoring. Her ses hun i sidste uges ligakamp mod Fortuna Hjørring
Lise Munk stod for Brøndbys tredje scoring. Her ses hun i sidste uges ligakamp mod Fortuna Hjørring

Årets udgave af kvindernes pokalfinale ligner et opgør mellem 3F Ligaens tophold Brøndby og Skjold fra 1. division. Onsdag blev første  runde af semifinalerne spillet, og Brøndby og Skjold sikrede sig begge et fint udgangspunkt inden returkampene, som spilles i næste uge.

I Brøndby vandt hjemmeholdet 3-1 over mesterskabskonkurrenterne fra Fortuna Hjørring. Nanna Christiansen gjorde det til 1-0 i første halvleg, og Camilla Kur og Lise Munk udbyggede føringen efter pausen. I slutminutterne fik Fortuna reduceret til 1-3 på et mål af Leena Khamis – en scoring, som trods alt har givet nordjyderne lidt tro på tingene inden returkampen 28. april:

“I en pokalkamp med ude- og hjemmekampe er forskellen på 0-3 og 1-3 meget stor. Og Khamis’s mål tændte et reelt, omend lille håb for Fortuna om at nå den finaleplads, der ellers syntes tabt. 2-0 på næste lørdag i Hjørring er nok. Det er ingen umulig udgang på kampen, specielt set på baggrund af de første 55 minutter i Brøndby, hvor kampen var langt mere lige, end da holdene mødtes i ligaen sammesteds i påsken med 3-0 til Brøndby som resultat,” som klubben skriver på sin hjemmeside.

I Viborg blev det til 4-2-sejr til Skjold over Team Viborg. Skjold er nummer i to i landets næstbedste række, mens Team Viborg er på ottendepladsen i 3F Ligaen. Men det var Skjold, der var foran i aftenens kamp, hvor københavnerne hentede fire vigtige udebane-scoringer med hjem til næste uges returkamp, som spilles tirsdag den 24. april.